Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
William kom 6 uger for tidligt William kom 6 uger for tidligt

William var helt blå og trak ikke vejret, da han blev født 6 uger for tidligt.
 5156 

Jeg var sat til at føde vores søn den 24. november 2002. Den 12. oktober skulle jeg lave en kæmpe lagkage til 60 personer (jeg er kok), som skulle være færdig til kl. 14.

Det hele gik næsten også som planlagt, men lige pludselig var jeg løbet tør for fløde, og så fik jeg stress. Manden blev sendt i byen, kom hjem med for lidt og fik skideballe, så det kunne høres LANGT væk. Nå, men kagen blev færdig til tiden, og alle var glade.

Jeg var frygtelig træt resten af dagen og havde enormt mange plukkeveer. Om aftenen lagde jeg mig på sofaen for at slappe helt af og for at få mine elefantfødder til at holde op med at snurre.

Vores kat lå på toppen af bjerget og nød udsigten og varmen. Jeg sagde til min mand, at han skulle tage katten væk, for jeg var træt og ville i seng. Der var klokken lige omkring midnat.

Da jeg rejste mig op, sagde det splat, og der var fostervand over vores sofa. Jeg kiggede på Brian og fik tårer i øjnene og sagde: "Min sofa, min nye sofa er ødelagt". Han grinede og spurgte, om det måske ikke var en god idé at ringe til sygehuset.

Det gjorde jeg så, men fik den besked, at jeg skulle tage det med ro. Der kunne gå flere dage, før jeg fødte, og når jeg ikke havde veer, var det ikke nødvendigt at komme til kontrol. Men hvis jeg fik veer, skulle jeg bare ringe igen.

10 minutter efter kom der igen en skylle fostervand. Jeg ringede atter til sygehuset, og jordemoderen sagde, at jeg skulle gå i et dejligt varmt bad, tage det med ro og komme, når jeg var klar.

Vi var inde på sygehuset kl. 1 om natten. Jeg fik deres tøj på, blev lagt bag et forhæng og blev undersøgt. Der var ikke noget at mærke, og jeg fik at vide, at der kunne gå op til 2 dage, før jeg fødte. Jeg fik også kørt en strimmel, og alt så fint ud.

Jeg fik 2 panodiler og en halv sovepille. Manden og jeg blev lagt på en stue, og vi ville blive flyttet over til fødegangen næste dag. Der var klokken ca. 2.30. Vi faldt begge i søvn, men ikke ret længe.

Lige pludselig fik jeg bare enormt ondt. Jeg vidste ikke rigtigt, hvad det var. Det kunne jo ikke være veer, for jeg havde lært til fødselsforberedelse, at en god ve varer i 1 minut, og så er der et par minutter imellem. Disse smerter varede i 30 sekunder til 2 minutter.

Jeg kiggede på uret, der hang på væggen over mig. Jeg pustede og stønnede - og manden med, han kunne godt høre, at jeg havde ondt. Jeg var rigtig vag og gik på toilettet op til flere gange, fordi jeg troede, jeg skulle (men det var bare presseveer - i den grad).

Klokken 4.30 trak jeg i snoren og spurgte, om jeg ikke måtte få noget smertestillende. Det måtte jeg gerne, men jeg skulle lige tjekkes først. Jordemoderen blev helt blå i hovedet og sagde, at jeg var i fødsel. Jeg havde åbnet mig 9 cm.

Så skete der ellers en masse, så mine veer gik i stå. Jeg fik ve-drop, og så kom presseveerne. Jeg pressede og pressede, så jeg var grøn. Jeg havde ikke flere kræfter, så manden holdt det ene ben og en sygeplejerske det andet. Jeg var så træt, at jeg sov og snorkede mellem presseveerne.

Hjertelyden faldt lidt, og jordemoderen sagde, at nu skulle han altså ud. Men jeg kunne ikke. Så kom hun med saksen (jeg vidste ikke noget). Min mand syntes, at det var synd for mig, hvis jeg skulle klippes, så han hviskede mig i øret, at nu skulle jeg give, alt hvad jeg havde i mig. Så det gjorde jeg, og ud kom han kl. 6.45. Smut sagde det.

Jeg rakte ud efter ham, men han måtte ikke komme op på min mave, for han trak ikke vejret. Jeg kunne se ham, min dejlige lille søn. Han var helt blå, slap og sagde ingenting. Fra det øjeblik lukkede jeg helt af. Jeg troede, han var død, så jeg lukkede øjnene og ville ikke knytte mig mere end højest nødvendigt.

Jeg kan ikke huske, min mand sagde, at de kørte med ham over på neonatalafdelingen. Da moderkagen var født, sagde sygeplejersken, at jeg skulle få mig noget søvn, så det gjorde jeg.

Da klokken var 10, kom Brian med morgenmad, flag og blomster. Han kyssede mig på panden med tårer i øjnene og spurgte mig, om jeg ikke ville over og se min vidunderlige søn. "Lever han", var mit første svar. "Ja da, i bedste velgående", sagde Brian.

Han er lige blevet 3 år og er sund og rask, klog og fuld af energi og det dejligste lille menneske. Det første år var meget hårdt, da jeg fik en træls depression, men det er heldigvis over nu. Så nu er vi i gang med at se, om vi kan give William en lillebror eller søster. Så må vi håbe, at næste fødsel bliver en bedre oplevelse.

22-11-2005

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Få din fødselsberetning i GRAVIDA

GRAVIDA #2

Fortæl om din fødsel

Hvor små børn skal vi redde?

Verdens 3. mindste baby overlever

4 nyfødte døde på grund af farlig sonde

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

fødselsberetning

født for tidligt

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2021

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook