Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Min fødsel time for time Min fødsel time for time

June fortæller time for time om fødslen af datteren Liva.
 4398 

Skrevet af June

Søndag den 25/9-2005

Jeg havde haft besøg af en veninde fra igår, og da vi lå og så film, skulle jeg pludselig på toilet.

Kl. 11:30 røg slimproppen.

Kl. 15:00 mødtes jeg med Ditte og hendes 2 drenge, Magnus og Luca. Vi gik en tur på legeplads og hjem til Ditte bagefter. Ditte sagde til mig, at hun havde snakket med en veninde, og hendes slimprop var gået 14 dage, før hun fødte. Nøj, så lang tid skal der ikke gå, tænkte jeg.

Kl. 19:00 kom min veninde Mette forbi, og vi tog ned for at hente grill-mad.

Kl. 24:00 var jeg på vej i seng. Havde gjort lidt grin med, at nu var det nu, vores prinsesse kom. Men det var jo bare ønsketænkning som så mange gange før. Men jeg blev klogere!

Mandag den 26/9-2005

Kl. 00:30 kunne jeg ikke ligge i sengen mere. Jeg fik jag og niven i underlivet. Det gjorde ikke voldsomt ondt, men var ubehageligt. Så jeg stod op og satte mig i stuen. Prøvede igen at lægge mig efter 30 minutter, men måtte opgive igen efter 45 minutter.

Sådan stod det på hele natten. Op, ud på toilet, ind i stuen og drak et glas cola samt røg en smøg og ind i seng igen. Fik hvad der svarer til 1½-2 timers søvn.

Kl. 5:30 måtte jeg opgive og gå ind i stuen. Fik smidt min lillebror ind på værelset og sove, og så satte jeg mig i sofaen.

Kl. 6:05 begyndte veerne rigtigt, og de kom med intervaller af 15-30 minutter og fortsatte sådan hele dagen. Jeg fik ringet til Michael og sagt, at der var noget i gærde.

Kl. 11:00 kom min veninde Mette forbi med en varmepude, som jeg kunne lægge på lænden.

Kl. 15:00 besluttede Mette og jeg, at vi ville gå en tur. Det gjorde da meget nas, da veerne var ret slemme - men stadig kun med 15-30 minutters mellemrum. Jeg fik dog en masse veer under gåturen og var bare standhaftig - de veer skulle gåes væk.

Jeg mødtes med en anden veninde Ditte, som skulle med til fødslen. Vi gik i Netto (ikke så sjovt med veer - skal jeg lige hilse og sige) for at købe noget at drikke og hjem til mig bagefter.

Kl. 16:30 havde vi siddet og sundet os lidt. Ditte og jeg besluttede os for at gå endnu en tur. Vi gik meget langt, synes jeg i hvert fald.

Kl. 19:00 da vi havde siddet og set lidt af en film, tog veerne til og kom med 10-15 minutters mellemrum. Jeg ringede over på fødegangen og blev bedt om at komme for at blive tjekket.

Kl. 20:00 kom en sød jordemoder ind. Hun ville undersøge mig, og jeg havde kun åbnet mig 1 cm, og livmoderhalsen var udslettet. Hun sagde, at hun ville løsne mine hinder for at se, om det kunne sætte lidt skub i det hele.

Hun sagde derefter, at vi skulle komme tilbage efter 1 time, så jeg kunne blive tjekket igen. Vi besluttede os for at gå en tur rundt om hospitalet.

Kl. 21:20 kom vi tilbage til fødegangen. Jordemoderen undersøgte mig igen, men jeg havde kun åbnet mig 1½-2 cm. Så hun ville enten give mig noget morfin, som jeg kunne sove på, eller lade mig tage hjem og vende tilbage, når jeg virkelig ikke kunne holde til mere. Jeg valgte det sidste.

Kl. 22:30 tog jeg et brusebad, det var dejligt lindrende.

Kl. 23:30 kom jeg ud af badet og fik lagt nogle varme håndklæder på lænden - det var dejligt.

Tirsdag den 27/9-2005

Kl. 00:15 kunne jeg ikke holde smerterne ud mere, og der var 5-10 minutter imellem veerne. Så vi tog på fødegangen igen.

Kl. 2:00 blev jeg kaldt ind, de havde åbenbart glemt, at jeg var dukket op. Jeg blev undersøgt og havde kun åbnet mig 2 cm. Så jeg fik noget morfin at sove på, og de andre tog hjem for også at hvile.

Kl. 4:00 faldt jeg endelig omkuld.

Kl. 6:00 måtte jeg opgive at sove mere, da jeg nu var begyndt at mærke veerne ret kraftigt igen. Jeg blev ved med at rende på toilet.

Kl. 8:00 dukkede Michael, Mette og Jan op.

Kl. 8:30 kom en jordemoder ind og undersøgte mig. Jeg havde nu åbnet mig 4 cm. Jeg blev tilbudt lavement og et brusebad, og sagde ja tak.

Kl. 10:00 fik vi noget morgenmad i venteværelset.

Kl. 11:30 besluttede jeg, at jeg ville ud og vandre på hospitalet for at sætte mere skub i veerne. Der var nu 5-8 minutter imellem veerne.

Kl. 12:45 vendte jeg tilbage til fødegangen, og jeg fik en stue, som jeg kunne hvile mig på. Jordemoderen mente, at mit fostervand var begyndt at sive.

Kl. 14:00 kom de for at lægge epidural på mig - AUCH! Men det var himmelsk, da den begyndte at virke.

Kl. 15:00, da epiduralen virkede, fik jeg prikket hul på vandet, det var grønt.

Kl. 16:00 kunne jeg så hvile mig lidt, men det blev ikke til meget, da der hele tiden kom jordemødre ind for at tjekke mig. Jeg fik lagt engangskateder.

Kl. 17:00 dykkede Livas hjertelyd, og der kom et hav af mennesker ind på stuen. Michael opdagede intet, da han lå og sov i lænestolen.

Kl. 18:10 blev endnu et engangskateder lagt.

Kl. 18:15 var jeg 8-9 cm åben.

Kl. 18:30 dykker Livas hjertelyd igen. Hjertelyden retter sig efter 1½ minut. Jeg får lagt epiduralbolus.

Kl. 19:05 er mit blodtryk 77/48. Får lagt kateder.

Kl. 19:50 tømmes ½ liter fostervand. Jeg får epiduralbolus. Der bliver snakket om kejsersnit.

Kl. 20:30 kan jeg ikke længere mærke effekten af epiduralbolusen.

Kl. 20:45 får jeg en sækkestol at hvile mig op ad.

Kl. 21:15 kommer en narkoselæge og lægger en ny epidural.

Kl. 21:45 sidder Livas elektrode på hovedet fast imellem hende og jeg. Får den skiftet ud med en ny.

Kl. 22:20 får jeg lagt et vedrop for, at det kunne sætte mere skub i veerne. Liva havde hovedet skævt i bækkenet, og kunne derfor ikke presse sig rigtigt ned.

Der kom nu tale om kejsersnit, og der blev ringet til ham, som skulle lave det. Men han var igang med et kejsersnit. Så jeg måtte vente, hvis dette blev aktuelt.

Kl. 22:30 fik jeg pludselig feber, og der blev holdt grundigt øje med mig. Jordemoderen kom ind med stikpiller, som jeg skulle have. Liva stod med hovedet skævt i bækkenet stadig.

Kl. 22:55 følte jeg pludselig, at jeg virkelig skulle skide grønne grise, og bad Ditte hente jordemoderen. Hun kom ind og tjekkede, hvor meget jeg havde åbnet mig. Jeg havde åbnet mig 9½ cm, men manglede stadig lidt.

Kl. 23:30 følte jeg virkelig, at det pressede på, og ganske rigtigt - Liva var på vej ud. Efter 5-6 presseveer kom hun ud.

Kl. 23:40 så Liva nattens lys for første gang.

Kl. 23:45 fødes moderkagen spontant.

Alt i alt en hård og lang fødsel. Men det var jo det hele værd. Og jeg er meget glad for den dag i dag, at jeg selv fødte hende og ikke fik kejsersnit. Den oplevelse ville jeg ikke gå glip af.

25-01-2006

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Få din fødselsberetning i GRAVIDA

GRAVIDA #2

Fortæl om din fødsel

Silles lynfødsel

En fars fødselsberetning

Fødslen af mit andet barn - endnu et mirakel

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

fødselsberetning

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

Her finder du et væld af personlige gaver til især dåb. Babybogen - Barnets første bog, dåbsglas, legetøj, bordflag og meget mere. Alt sammen personliggjort med barnets navn. Kig ind!

 Min Personlige Gave

Få dit barns navn indgraveret i sutten. 3 Navnesutter koster fra 65 kr. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

Skal du gå til apa? Apa er kurser omkring fødslen og tiden efter. Se vores store udvalg af kurser med mange temaer bl.a. babymotorik og babyrytmik.

 apa - København


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2021

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook