Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 NYT!  DIT BARN - GRATIS MAGASIN TIL DIG

Læs den nye udgave af magasinet DIT BARN - et GRATIS magasin til dig med alt om de skønne unger! Læs det gratis her
Tvillinger på 1 time og 45 minutter Tvillinger på 1 time og 45 minutter

Marianne blev overrasket, da scanningen viste, at hun ventede tvillinger.
 4941 

Skrevet af Marianne

Jeg læser ind i mellem med på fødselsberetningerne her på Netbaby og bliver jævnligt rørt. Nu skal I også have min historie.

I foråret 2005 besluttede vi os for, at vi gerne ville forøge familien fra 3 til 4, så vi knoklede på med det hårde arbejde. Efter blot en måned var der bonus, og vi var alle meget glade. Jeg voksede temmelig hurtigt, men tilskrev dette, at det jo var 2. gang, min krop var gravid.

Da vi kom til uge 12, og nakkefoldscanningen stod for døren, havde flere på mit job joket med, at der i hvert tilfælde var mere en én derinde. Det var jeg dog helt sikker på, ikke var tilfældet, idet der jo ikke er tvillinger i min familie - troede jeg!

Da jeg ligger til scanning, scannes maven hurtigt igennem. Der holdes pause, og her spørger den søde dame, om det er første gang, jeg scannes. "Nå", fortsætter hun, "men så kan jeg jo fortælle, at her oppe ligger en, og hernede ligger så den anden, og de har det begge godt". What?!

Det tog os et par uger at blive virkelig glade for nyheden. Egentlig var vi jo glade, men det var bare ikke helt det, vi havde forventet. Rigtig forkælet - ja, jeg ved det. Men vi blev rigtig glade og følte os meget heldige, at netop vi blev et af de heldige par, som oplever dette.

Graviditeten var hård og tung, men ungerne, som viste sig at være en dreng og en pige, havde det godt.

Da jeg gik ind i den 37. graviditetsuge, tog tvilling A (længst mod udgangen) ikke særlig meget på, samtidig med at tvilling B tabte sig. Det betød, at jeg skulle sættes i gang. Det havde jeg på daværende tidspunkt ikke det fjerneste imod. Jeg var så træt i hele kroppen af at slæbe rundt på den enorme mave.

Jeg fik løsnet hinder mandag på hospitalet, da vi jo så kunne håbe på, at det ville sætte gang i begivenhederne. Vi, nej nok mest jeg, var skrækslagne for pludselig at få to små babyer. Hvordan skulle vi få hverdagen til at hænge sammen, når vi nu også havde en knap 3-årig?

Nå, men jeg skulle sættes i gang onsdag morgen og skulle møde op på hospitalet kl. 8.00. Jeg var noget nervøs, da jeg tirsdag aften væltede omkuld i sengen efter at have taget de sidste mavebilleder.

Efter lang tids kamp faldt jeg endelig i søvn. Jeg vågnede kl. 01.30 ved to små blop-blop, og kunne mærke, at jeg da vist lige skulle på toilettet. Da jeg kommer derud, kan jeg mærke, at mit vand siver, og jeg får vækket min mand.

Jeg ringer til fødegangen, som gerne vil se mig, da det jo er tvillinger, og de overvåges ret nøje. Jeg får ringet til min kusine, som skal sove hos Sara. Hun er hos os i løbet af 20 minutter.

De 20 minutter sidder jeg på toilettet og ryster af spænding. Jeg kan ikke gå nogen steder, da vandet siver, når jeg bevæger mig.

Veerne er så småt startet, men jeg husker helt tydeligt, hvor ondt det gjorde første gang, så det her er piece of cake.

Kl. 02.20 ankommer vi til hospitalet. Jeg bliver undersøgt, og har til min store overraskelse udvidet mig 7 cm. Jeg bliver lagt op på fødelejet og har udvidelsesveer i yderligere 30 minutter, og nu rykker de.

Jeg begynder at presse, og efter tre pres kommer Marie til verden kl. 03.07. Hun er en ordentlig krabat på 49 cm og 3.410 gram. Hun kommer over til farmand, imens to fødselshjælpere med hænderne på min mave sørger for, at brormand kommer lige ned i bækkenet.

Det er bare vildt syret, at jeg har født én gang, og bare ligger og venter på, at veerne tager til igen, så vi kan få barn nr. 2 ud. Jeg skal lige presse en gang uden ve for at få ham til at stå fast i bækkenet, og kl. 03.17 efter én presseve er han ude. Han er en lille fyr på 48 cm og 2.570 gram. Men de er begge helt perfekte!

Starten på barselsgangen var hård, men egentlig mest fordi jeg savnede Sara noget så forfærdeligt. Jeg syntes, det var så frygteligt for hende, at hun var blevet storesøster, og at far om mor ikke var hjemme hos hende, men var nødt til at være på hospitalet.

Min mand sov med os alle på hospitalet, idet det var super svært at få Thomas til at amme. Så der var brug for hjælp både fra ham og fra sygeplejerskerne.

Vi var indlagt i 6 dage, og det var bare så vidunderligt at komme hjem herefter. Jeg blev udskrevet midt i snestorm i januar, men jeg var ligeglad. Jeg ville bare være sammen med min nu store dejlige familie!

09-03-2007

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Læs nyeste udgave af MIN BABY gratis

Få din fødselsberetning i GRAVIDA

GRAVIDA #2

Fortæl om din fødsel

Og tvillingernes navne er...

Hvad skal de royale tvillinger hedde?

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

tvillinger

fødselsberetninger

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

Få dit barns navn indgraveret i sutten. 3 Navnesutter koster fra 65 kr. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Gør barnedåben personlig og få navn og dato trykt på servietterne. Vælg mellem mange flotte farver og søde motiver.

 Servietter med tryk

Her finder du et væld af personlige gaver til især dåb. Babybogen - Barnets første bog, dåbsglas, legetøj, bordflag og meget mere. Alt sammen personliggjort med barnets navn. Kig ind!

 Min Personlige Gave

GRATIS brugervenlig feriebolig portal med 1.500 tilmeldte ferieboliger til udlejning. På Sommerferie.NU kan du få kontakt til private personer, som udlejer deres feriebolig.

 Sommerferie.nu


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2020

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Babyfree.dk | Facebook