Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Fatimas fødsel Fatimas fødsel

Chileshe fortæller om datteren Fatimas fødsel.
 4165 

Skrevet af Chileshe

Efter at have ramt terminen den 11/10-2005 var jeg ved at blive godt utålmodig. Jeg havde allerede 3 uger før termin fået et OK fra jordemoderen om, at nu måtte jeg gerne gå i fødsel, da baby var over de 3.000 gram og stod fast.

Men nej, hun ville lige blive 4 uger mere, før der skete noget. Jeg nåede at komme til jordemoderen på terminsdatoen og fik baby skønnet til 3.900-4.000 gram. Så stor og flot var hun. Nu skulle de veer bare komme.

Mandag den 17/10-2005

Jeg er hjemme hos min mor og spise middag. Vi har besøg af min moster og kusine fra Fyn i håb om, at jeg så havde født. Til deres overraskelse når jeg det også lige, inden de tager hjem igen. Jeg mærker den lille flere gange, så jeg ved, at hun er OK.

Mens vi spiser, kan jeg mærke, at mine tisseture melder sig. Jeg kommer ud og ser, at det hvide slim, som har været der i nogle uger, er lilla. Jeg ved ikke helt, hvad det skal betyde, så jeg får spurgt min mor, og vi bliver enige om at ringe til fødegangen. Jeg får fat i en rigtig sød jordemoder, som forklarer, at det må være slimproppen blandet med noget blod.

Min moster og kusine tager med mig hjem for at sove for natten. Da vi kommer hjem, beslutter jeg mig for at varme noget sveskegrød op og lave noget hybente. Jeg synes, jeg har forfærdelig meget vand i kroppen, specielt i fødderne. Mens jeg spiser, kan jeg mærke nogle plukkeveer, som bider. Jeg tænker ikke så meget over det, da jeg regner med, at det er sveskegrøden, der måske har en virkning.

Tirsdag den 18/10-2005

Jeg har veer hele natten, uden at vide det vel at mærke. Jeg tror bare, det er lidt mavepine. Kl. 8 vågner jeg ved, at det føles som om, jeg tisser. Jeg skynder mig ud på toilettet og er hurtigt ikke i tvivl om, hvad det er. Jeg rejser mig op fra toilettet, og så fosser det bare ud.

Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal gøre med mig selv, så jeg prøver at råbe på min mand, Karim. To gange uden svar, så jeg ender bare med at råbe, at vandet er gået. Inden for 5 sekunder står min moster og kusine ved døren. He he.

Straks efter kommer veerne, og jeg er ikke i tvivl denne gang. Hver gang, der er en ve, kommer der mere vand ud. Så jeg bliver ude på toilettet for så at rykke ud på badeværelset. Jeg får ringet til min mor, som skal være med til fødslen. Hun skynder sig at få en taxa.

Jeg venter med at ringe til fødegangen, til der er gået en time, og jeg har fundet et mønster i veerne. Det sker ikke rigtigt, og de er meget korte med ca. 7-8 minutter i mellem.

Da jeg får fat i fødegangen, og jordemoderen spørger, om jeg har mærket den lille, siden vandet gik, må jeg nok indrømme, at jeg under alt tumulten og spændingen slet ikke har lagt mærke til, om den lille har sparket. Derfor syntes hun, at jeg skulle komme ind og blive tjekket.

Kl. 10 bliver jeg undersøgt, og jeg er 1 cm åben. Jeg får kørt en strimmel, og baby har det godt. Jeg kan slet ikke klare den jordemoder, der undersøger mig, og jeg vælger at tage hjem i håb om, at hun er væk, når jeg kommer igen.

Jeg kommer hjem og vælger at ligge ned først for derefter at finde ud af, om jeg har det bedst gående. Med min mand støttende bagfra og armene rundt om min mave går vi op og ned ad gangen.

Omkring kl. 18 er veerne blevet kraftige og varer længere. Jeg kan slet ikke holde dem ud mere og ringer til fødegangen igen. Jordemoderen er en anden denne gang, og hun tilskynder mig til at blive hjemme så længe som muligt. Jeg holder den en time og er på fødegangen kl. 19.30.

På fødegangen

Det følgende er jordemoderens noter, da jeg ikke rigtig har nogen tidsfornemmelse.

Kl. 19.50: Veer, uregelmæssig men hyppige. Chileshe kan godt lide at gå rundt og trækker vejret rigtig godt. (Jeg går rundt med min mand som støtte. Jordemødrene er så søde at lade mig gå, indtil jeg selv er klar til en undersøgelse).

Kl. 20.30: Undersøges. Livmoderhals udslettet. 7-8 cm åben og meget blød. Hovedet står fast. Siven af klart fostervand. Der gives klyx. (Min mor var overbevidst om, at de veer ikke var stærke nok. Men jeg har så åbnet mig så meget, at det var godt, vi tog ind på fødegangen. Klyx'et er slet ikke så slem, som jeg troede. Det var bare mere ubehageligt, da veerne kom, mens jeg sad på toilettet).

Kl. 21.10: Chileshe kommer i badekar. Fin hjertelyd på baby. (Jeg ville så gerne komme i badekar. Men det virkede bare slet ikke, som jeg havde regnet med. Suk).

Kl. 21.30: Kommer op igen. Vil hellere gå rundt.

Kl. 22.00: Fin hjertelyd.

Kl. 22.10: Ønsker at presse og får begyndende presseveer. (Stående vel at mærke. Jeg gik næsten ned i knæ. Jordemoderen bad mig om at gispe. Hold da op, hvor var det svært).

Kl. 22.20: Er nu 9 cm åben og meget blød. Flot hjertelyd.

Kl. 22.50: Små presser. Spontan pres.

Kl. 23.05: 10 cm åben. Hovedet +2.

Kl. 23.30: Er ude at tisse. Går derefter lidt rundt.

Kl. 23.50: Begynder at presse. (Jeg går ikke længe rundt, for jeg kommer op og begynder at få lattergas. Det hjælper til, at jeg kan ignorere de små veer, der kommer i mellem).

Kl. 00.10: Kommer fra knæ/albueleje til ryg leje. Veerne tager af og er korte. (Jeg får ilt til Fatima).

Kl. 00.20: Læge kontaktes, og der bliver givet S-drop + påsat CTG. (Da lægen kontaktes, bliver jeg fast besluttet med mig selv om, at jeg nok selv skal klare den. Min mor får spurgt, om de havde tænkt sig at være drastiske nok til at bruge sugekop eller måske kejsersnit, men vi var nok bare for bekymrede, da de bare gerne vil give mig et drop).

Kl. 00.50: Presseveer i 1 time. Læge kontaktes til vurdering. Chileshes temp. 38,3. Elektroder bliver sat på barnets hoved for at måle hjertelyd. (Jeg har ingen anelse om, at der er gået så lang tid, og at lægen er blevet kontaktet igen).

Kl. 01.05: Chileshe kommer om på venstre sideleje. Presser flot her. God fremgang. S-drop kører med 60 ml/t. Læge bliver til observation. (Jeg kommer om på siden, og det hjælper meget. Nu er det dejligt at presse).

Kl. 01.19: Baby Fatima bliver født. Apgar 9/1 - 10/5. Kommer op på mors mave. Far klipper navlesnoren. (Wow, hvor var det bare uvirkeligt. Hun kom op og kiggede på os med de største øjne. Så smuk).

Kl. 01.23: Moderkagen bliver født. Vægt 820 gram.

Fatima blev født den 19/10-2005 kl. 01.19. Hun vejede 4.554 gram og målte 54 cm.30-07-2007

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Få din fødselsberetning i GRAVIDA

GRAVIDA #2

Fortæl om din fødsel

Silles lynfødsel

En fars fødselsberetning

Fødslen af mit andet barn - endnu et mirakel

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

fødselsberetning

vand i kroppen

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn

På Babysutten.dk hjælper vi dig med at finde en personlig gave. En gave der er en glæde at give og en glæde at modtage. Kom ind og se vores store udvalg af sutter med navn, sengetøj med navn og mange andre personlige babyting.

 Babysutten.dk


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook