Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Min fødsel i Frankrig Min fødsel i Frankrig

Pernille fortæller om sin fødsel, der foregik i den franske by Tournan-En-Brie.
 4017 

Skrevet af Pernille

Mor og Far skulle møde kl. 7.00 om morgenen på klinikken i Tournan-En-Brie, for at min fødsel kunne blive sat i gang, da jeg var gået over termin (+9), og ifølge min læge risikerede at blive en ordentlig krabat. Mine bedsteforældre fra Danmark kørte dem derud og gav dem en knuser for pøj pøj!

De blev modtaget af en sød jordemoder, som kørte en strimmel på mor og mig for at se, om vi havde det godt, og hun lagde en gelé-creme på livmodermunden for at modne den. For selv om mors slimprop var gået dagen før, var hun stadig kun 1 finger åben. Så lå vi så der og ventede. Far kedede sig allerede og begyndte at trille tommelfingre.

Kl. 9.00 kom jordemoderen igen og sendte os ud og gå indtil kl. 10.30, hvor hun så ville tjekke igen. Så vadede Mor og Far ellers rundt, og der skete ikke en dyt! Mor var sikker på, at det ikke havde virket med den creme. De mødte to andre damer, som var blevet sat i gang samtidig, og som begge allerede havde veer. Den ene skulle have tvillingedrenge endda.

Nå, de gik tilbage til fødegangen, og Mor og jeg blev tjekket igen. Ingenting! Så blev der kørt strimmel igen, og Mor fik lagt endnu en gelé-creme. Denne gang skete der altså heller ikke noget. De kom og tjekkede Mor hver halve time, men hun åbnede sig bare slet ikke. Og jeg hjalp jo heller ikke, jeg havde det da fint i min private pool. De to andre damer fra om morgenen af havde allerede født ved middagstid.

Klokken 16.00 gav jordemoderen og lægen op og sendte Mor og Far ud for at få noget at spise, og så skulle forsøget gøres igen den næste morgen. Hvis gelé-cremen så ikke virkede første gang, skulle jeg tages ved kejsersnit ved middagstid den 7. juli.

Mor var bare rigtig sulten og skuffet selvfølgelig, så hun slugte en sandwich og en flaske vand så hurtigt, at hun drønede på toilet. Der så hun til sin store overraskelse en masse blod og vand i det lille "diskrete" bind venligst udlånt af klinikken. De skyndte sig tilbage til jordemoderen, som undersøgte Mor igen, og konstaterede en rift i min "pool".

Kl. 16.30 begyndte veerne. Til at begynde med var det små søde veer, og mor kunne da godt mærke dem, men hun havde ikke ondt. De kom hele tiden, ca. hver 2. minut, og Far lavede sjov med stopuret og heppede på mig. Kl. 17.45 var der kun 1 minut imellem, men Mor havde stadig ikke åbnet sig. Kl. 18 var Far lidt sulten og smuttede ned og spiste lidt.

Kl. 18.30 begyndte Mor at få lidt ondt af veerne, men hun blev alligevel sendt ned på værelset, for jordemoderen mente ikke, at det blev til mere. Mor og Far tog så taskerne og gik ned på værelset, hvor der allerede var en dame, der havde født ved kejsersnit samme dag. Hun havde besøg af en masse mennesker, og Mor syntes, at det var pinligt at ligge der og puste og sige av-lyde med alle dem.

Mor sendte Far op på fødegangen for at høre, om hun ikke måtte blive deroppe, da de jo havde deres eget værelse. Heldigvis måtte vi godt det, for kl. 19.30 begyndte de rigtige "bad-ass" veer!

Mor skreg i vilden sky! Sådan havde jeg aldrig hørt hende før, og hun gjorde Far helt bange, og staklen vidste slet ikke, hvad han skulle gøre af sig selv. Jordemoderen kom og tjekkede, kun 4 cm åben. Hun forklarede så til gengæld, at årsagen til de onde veer var, at når der kun er en rift, og vandet ikke går helt, er det meget værre. Tak skal du ha' - stakkels Mor!

Hun blev ved med at råbe, skrige og tude indtil kl. 20.45, hvor hun blev sat ind i fødestuen, og der blev sendt bud efter epiduralblokaden. Mor var slet ikke i tvivl om, at den skulle lægges! Heldigvis kom damen hurtigt, og der blev gjort klart.

Mor fik skældud af damen, for veerne kom så hurtigt efter hinanden, og de var så kraftige, at hun ikke kunne sidde stille. Så tog de bare fat i hende og holdt hende, mens epiduralen blev lagt. Damen sagde, at der ville gå 10 minutter, inden den virkede, men den virkede nu altså lige med det samme, hvilket jo var perfekt for Mor.

Derefter blev Mor lagt på fødebriksen, fik lagt drop for at få væske og oxygen. Nu var det bare om at vente. Jordemoderen mente, at det ville blive lige omkring midnat, og spurgte Mor, hvilken dato hun foretrak. Mor sagde, at hun var fuldstændig ligeglad, bare jeg havde det godt.

Kl. 22.00 blev Mor tjekket, og hun var nu 6 cm åben. Far syntes, at det var sjovt at drille hende, for hun kunne ikke mærke noget fra brysterne og nedefter. Hun er rigtig super kilden under tæerne, og han benyttede sig af det ved at kilde hende helt vildt, trykke på hendes ben, rive i tæerne osv. Mor sagde til ham, at han lige kunne vove på at lave blå mærker, og så faldt hun i søvn.

Hun blev vækket af jordemoderen, som tjekkede hende kl. 23.00 og konstaterede, at hun var 9 cm åben, og at det var tæt løb med datoerne.

Kl. 00.00 kom lægen og sagde, at vi skulle begynde fødslen, da Mor nu var helt åben. Mor pressede mig langt nedad, og lægen mærkede efter, hvordan jeg lå. Mor fik besked på at presse, og det gjorde hun så. Lægen smed sig ned på hendes mave og hjalp til. Men jeg ville jo ikke ud! Lægen sagde, at han skulle have fat i en tang, da der ikke var nogen grund til at vente længere og udmatte mor mere. Jeg sad nemlig fast.

Han klippede mor 3 cm åben og trak mig ud ved hjælp af den store tang. Ude var jeg kl. 00.12, altså den 7. juli. De lagde mig på Mors mave, og hun blev helt vildt bange, da hun så mig. Mit hovede var helt klemt af tangen og aflangt, og jeg havde grimme mærker i panden. De tog mig hurtigt igen, da jeg skulle have lidt hjælp til at trække vejret. Og så skulle Mor syes, mens Far sørgede for mig sammen med jordemoderen.

Jeg blev målt til 50 cm, 3.320 gram og 10 på Apgar. Lægen var meget forundret over, at jeg var så lille. Jeg skulle jo have været en kæmpe og endda muligvis have sukkersyge. Men nej. Den eneste, der havde gættet rigtigt, var manden, der scannede mig i 7. måned. Han havde sagt 3.300 gram ved fødslen og helt i gennemsnittet.

Ved 2-tiden blev vi kørt ned på værelset, hvor Mor skulle give bryst til mig, inden hun skulle sove. Derefter tog sygeplejerskerne sig af mig den første nat, for at mor kunne sove.

Puha, sikken en omgang. Men nu er jeg her, og jeg har det pragtfuldt!

23-08-2007

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Få din fødselsberetning i GRAVIDA

GRAVIDA #2

Fortæl om din fødsel

Silles lynfødsel

En fars fødselsberetning

Fødslen af mit andet barn - endnu et mirakel

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

udland

fødselsberetning

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

På BabyFree.dk kan du få en lang række gratis ting til dig og dit barn.

 BabyFree.dk

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2020

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Babyfree.dk | Facebook