Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Da Frederikke kom til verden Da Frederikke kom til verden

Katja fortæller om sin fødsel af datteren Frederikke.
 2856 

Skrevet af Katja

Omkring kl. 00.00 vågnede jeg ved, at jeg havde smerter i ryggen og var utilpas. Jeg lagde mig til at sove igen, men efter en times til begyndte det at tage til med smerter.

Kl. 01.15 jeg skulle på toilettet. Der opdagede jeg, at jeg var begyndt at bløde og fik mistanke om, at det nok kunne være veerne, der var begyndt. Jeg lagde mig ind i sengen igen og tog tid mellem veerne. Der var 7-10 minutter imellem dem. De begyndte at tage til, og så måtte jeg vække min mor og fortælle hende, at det var nu, hun skulle være "mormor".

Jeg ringede til fødeafdelingen kl. 02.42 og talte med jordemoderen. Hun foreslog, at jeg tog et varmt bad, og når jeg havde en ve, skulle jeg virkelig huske at trække vejret dybt ned i maven. Jeg lagde mig ind på sengen, mens mor gik i bad.

Nu tog veerne så meget til, at jeg ikke kunne finde ud af at tage tid på dem mere. Jeg ville bare nå at have et bad, inden jeg skulle af sted. Det gik ikke helt som forventet. Det gik fint med at komme ind i badekaret. Jeg nåede at have 2-3 veer imens, og det var vist også der, vandet gik. Da jeg skulle op, kunne jeg næsten ikke komme op over kanten.

Kl. 03.34 ringede jeg endnu en gang til jordemoderen og fortalte hende, at veerne tog til. Hun sagde, vi skulle komme. Vi ringede til Johnnie (faren) og min lillebror og fortalte, at det var nu.

Mor gik over for at hente bilen. Jeg blev utålmodig og begyndte at gå ned. Jeg nåede helt op til vejen, inden hun kom. Vi kørte af sted ud for at hente lillebror, da han også skulle være med til fødslen. Johnnie kørte selv.

Det var en lang tur til Roskilde. Veerne tog virkelig til med ca. 3 minutter imellem. Vi landede på sygehuset kl. 05.30. Jeg var nær ikke kommet ud af elevatoren, da jeg fik en ve på vej ud, og dørene begyndte at lukke.

Vi kom ind på fødeafdelingen. Jeg havde åbnet mig ca. 5 cm. Da jeg havde et ønske om at føde i vand, skulle jeg have lagt et lavement. Da det var lagt, skulle jeg jo på wc. Det gik også fint.

Jeg skulle så ind på sengen igen. Jeg var næsten ikke kommet op. Jeg havde virkelig ondt, og følte det virkelig som om, jeg skulle skide. Jeg bad mor om at trække i snoren, for jeg havde det som om, jeg havde en presseve, men jeg vidste jo, hvordan sådan en føles.

Jeg havde så ondt, fordi jeg skulle holde presseveen tilbage, til jordemoderen kom, at jeg var lige ved at bide min mor i armen. Jeg nåede lige at opdage, at jeg var ved det, og blev chokeret over, at jeg kunne finde på det.

Det virkede som om, hun var en krig om at komme ind igen. Hun mærkede så, at jeg havde åbnet mig 9 cm på omkring 20 minutter. Jeg fik lov til at presse. Det var bare en befrielse at få lov til det. Det var lige før, Johnnie og lillebror ikke havde nået ind på stuen igen. De var gået ud, da jeg fik lagt lavement.

Jeg begyndte med at ligge på ryggen. Men da babys hjertelyd faldt, måtte jordemoderen tilkalde lægen for at høre, om den skulle tages med sugekop. Jeg blev beordret om på alle fire. Det hjalp på babys hjertelyd. Man begyndte at kunne se hovedet.

Da babyen lige var ved at komme ud, skulle jeg lægge mig om på siden og holde om mit venstre ben og presse, når der kom veer. Fra presseveerne begyndte, til Frederikke var født, gik der ca. 30 minutter, så hun var ude kl. 06.02. Hun blev lagt op på mit bryst. Det var en rigtig dejlig følelse. Det bedste, der er sket mig.

Jordemoderen blev ved med at kalde hende for ham. Jeg måtte fortælle hende, at det var en pige, jeg havde fået. Det havde hun slet ikke opdaget, fordi det hele var gået så stærkt. Hun blev suget en lille smule.

Johnnie fik lov til at klippe navlestrengen over. Da jordemoderen skulle sætte gummiring omkring navlestrengen, faldt klemmerne af. Der stod blod ud over det hele. Jordemoderen havde sine problemer med at få sat den på. Til sidst lykkedes det.

Vi lå længe og ventede på, at Frederikke blev vejet og målt, fordi der var travlt og vagtskifte. Men det var nu rigtig dejligt at ligge der med sin lille nye på brystet.

Så kom den nye jordemoder endelig. Frederikke vejede 3.085 gram og målte 52 cm, så hun er en lille slank pige.

Da klokken var ca. 8 om morgenen, blev vi kørt op på barselsgangen. Der lå vi til i tirsdags, hvor vi tog hjem til os selv. Det var rigtig dejligt at komme hjem og få lidt privat liv.

Alt går rigtig fint. Frederikke er dejlig nem indtil videre. Hun er næsten kun vågen en gang om natten. Hun spiser godt og sover tungt.

15-10-2007

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Få din fødselsberetning i GRAVIDA

GRAVIDA #2

Fortæl om din fødsel

Silles lynfødsel

En fars fødselsberetning

Fødslen af mit andet barn - endnu et mirakel

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

fødselsberetning

lavement

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

GRATIS brugervenlig feriebolig portal med 1.500 tilmeldte ferieboliger til udlejning. På Sommerferie.NU kan du få kontakt til private personer, som udlejer deres feriebolig.

 Sommerferie.nu

Få dit barns navn indgraveret i sutten. 3 Navnesutter koster fra 65 kr. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2020

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Babyfree.dk | Facebook