Smagssansen grundlægges i mors mave Vi fødes med en naturlig forkærlighed for sød smag. Det viser ny forskning.
3776
Vi fødes med en naturlig forkærlighed for sød smag. Det viser ny forskning.
Fosteret smager med på moderens mad allerede inden fødslen. Og det viser sig, at de smagsimpulser, fosteret er blevet præsenteret for, vil barnet også have en forkærlighed for, når det kommer til verden. Det gælder især nogle bestemte krydderier.
"Mennesker fødes med præference for sød smag og energirige fødevarer. Alle andre præferencer er tillærte. Det er derfor en stor udfordring at lære børn at spise sundt", siger forsker Helene Hausner fra Københavns Universitet, der står bag de nye forskningsresultater.
En ufødt baby bliver gennem fostervandet udsat for mange forskellige smagsoplevelser. Ufødte babyer kan f.eks. godt lide sødt, men de får også andre smagsimpulser som f.eks. hvidløg, gulerødder, alkohol og anis.
Når barnet er kommet til verden, fortsætter smagsoplevelserne gennem modermælken, der også kan indeholde smag fra både karry, ingefær og kommen.