Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Hvad hedder dine børn og hvorfor? Hvad hedder dine børn og hvorfor?

Læs her, hvilke navne andre har valgt, og hvorfor de har valgt dem.
 14993 

Vi faldt over en sjov debat i forummet "Navngivning" her på Netbaby, hvor brugeren najaogemil spørger, hvilke navne man har valgt til sine børn, og hvorfor man har valgt netop dem.

Læs her, hvilke navne andre har valgt, og hvorfor de har valgt dem. Og skriv gerne en kommentar under artiklen med dine egne overvejelser, da du skulle finde et navn til dig barn.najaogemil

Emil Christian:
Vi var fra starten enige om, at en pige skulle hedde Liv til mellemnavn, og en dreng skulle hedde Christian. Inden vi vidste, om vi fik en dreng eller pige, snakkede vi om Celina, Ella, Lea og Signe til en pige og Victor, Oscar, Sander og Simon. Vi snakkede lidt om navne, men vi vil se ham først. Da han kom op i mine arme, siger manden: "Han skal hedde Emil", og ja det skulle han.

Naja Liv:
Christian og Liv var igen mellemnavne. Vi snakkede lidt om Mikas og Magnus til en dreng, og til en pige var det Signe og Filippa. Da vi vidste kønnet, var det jo bare at finde et pigenavn. Vi sad og kiggede på nettet, da vi ser Naja. Det betyder lillesøster. Så det var bare navnet.

Min bror hedder Christian til mellemnavn, og min søster og jeg hedder Liv. Det er efter noget familie, og derfor vil jeg give det videre til mine børn.7dejligebørn

Daniel:
Har i mange år villet have, at min første dreng skulle hedde Daniel, og første pige skulle hedde Andrea. Manden var med på begge navne. Da jeg fik ham op til mig, var han bare en Daniel. Hvis ikke navnet havde passet, så havde vi nok fundet et andet.

Frederik:
Igen havde vi pigenavnet på plads. Det blev en Andrea, hvis det passede til barnet. Drengenavne blev vi hurtigt enig om. De to navne, vi havde klar, var Frederik og Jonathan.

Jeppe:
Igen vil pigenavnet være Andrea. Vi blev igen hurtigt enige om to drengenavne Jeppe og Kristian.

Oscar:
Igen igen var pigenavnet jo Andrea. Igen havde vi nemt ved at blive enige om to drengenavne Oscar og William.

Andrea:
Igen havde vi navnet Andrea klar, hvis der skulle komme en pige. Den her gang var vi kun enige om et drengenavn nemlig Tristan. Vi fik en pige, og hun var bare en Andrea. Andet kunne hun ikke hedde.

Elias:
Den her gang skulle vi både finde pige og drengenavne. Vi blev enig om Marie, Johanne, Elias og Marius. Vi fik en dreng, og han var en Elias.

Karla:
Jeg sad og kiggede på navne en dag og faldt for Karla. Manden kunne godt lide navnet Selma. Vi havde et drengenavn Jonathan, som vi også tænkte på til den første. Vi fik en lille pige, og jeg sagde til manden: "Du må bestemme. Er hun en Karla eller Selma?". Han sagde: "Hun er en Karla".vistma

Cia:
Jeg havde termin på (Lu)cia dag. Jeg boede i Sverige, hvor mange hedder Lucia, og da vi ikke ønskede et navn, der var for mange andre, der hed, så droppede vi Lu og fik så vores lille Cia.caw

Noah:
Valgte vi, fordi det ikke på det tidspunkt var populært, og fordi min mand ikke kunne gå med til Luka, Silas, August eller Linus.

Adam:
Valgte vi til nr. to, fordi det ikke var populært, og vi ikke kendte nogen børn, der hed det. Det "passede" sammen med Noah (ikke at vi er kristne eller noget), og fordi han bare var lidt mere rundt og kraftig end storebror (i mit hoved er Adam lidt mere kraftigt i lyden end Noah). Nu er der så 3, der hedder Adam i en radius på 400 meter fra vores bolig :( Jeg overvejer derfor, at begge vores unger skal have et ekstra navn, så de kan vælge selv, når de er i skole, hvis flere hedder det samme. Så slipper de for at være "Noah K" eller "Adam S". Men det er svært, når de nu ikke kan hedde andet end det, de gør.

Da jeg var ung pige, der læste hestebøger, var jeg helt solgt til Silas, og har altid sagt, at min søn skulle hedde Silas. Det må han så ikke for min mand - men måske som mellemnavn?Mettesg

Ronja Juliane:
Vi troede, hun var en dreng lige til det sidste. Det eneste pigenavn, vi havde, var Mille. Men hun lignede bare slet ikke en Mille. Men efter at have kigget på hende i 5 dage, slog det os, at hun var og er en Ronja: Mørk i huden, mørke øjne og meget kraftigt brunt hår. Juliane er et opkaldenavn. I min færøske svigerfars familie har der i hver generation været skiftevis en Julius (som han hedder) eller en Juliane. Og det var ganske sjovt for hende i sommers at besøge kongsbondegården i Kirkjubøur på Færøerne og vide, at her havde hendes tiptiptipoldemor Juliane gået og fejet gulve som tjenestepige.

Silas Marius:
Silas var simpelthen bare drengenavnet! Og det navn, vi havde troet skulle bruges af storesøster (dengang for 10 år siden var det ikke på top 50). Marius er opkaldt efter min mands morfar, som desværre ikke nåede at opleve at blive oldefar.

Bjørg Elisabeth:
Bjørg var vi meget hooked på allerede under graviditeten. Og da hun blev født, var hun meget lille og spæd i det (født en måned før termin og tvilling med Silas), så et stærkt navn var en god balast at give hende. Elisabeth er opkaldt efter både min mor og min mands færøske farmor. Bjørg var ekstremt knyttet til min mor, så efter hun døde for små 2 år siden, har det faktisk betydet ekstra meget for Bjørg. Og hvad vi slet ikke tænkte over, da vi valgte navnet, var, at jeg er opkaldt efter min mormor og min mor efter sin mormor. Så min oldemor hed Elisabeth, min mormor Mette, min mor Elisabeth, jeg Mette og min datter Elisabeth.Nørrebro

Nora Zahra Elna:
Min mand er fra Irak, og vi ville have et internationalt navn. På arabisk kommer det af ordet noor som betyder lys. Hun hedder desuden Zahra, det hedder min mands mor, og så Elna, som min farmor hed, som døde, da min far var barn. Desuden har hun min mands efternavn til mellemnavn og så mit efternavn. Så hun er pigen med de mange navne :-)Lizette's mor

Lizette Angelina:
Det hedder hun, fordi hendes far sagde nej til alt, hvad jeg foreslog. Da hun så var 2½ månede, kom han og foreslog Lizette, og så tyggede jeg lidt på den. Jeg havde ALDRIG selv fundet på det navn, men nu kan hun jo slet ikke hedde andet.bioanalytikeren

Camilla Emilie Luise:
Vi har vidt forskellig navnesmag. Jeg syntes, hun skulle hedde Lærkeline, og manden syntes, det skulle være Fanny. Så måtte vi finde på noget, vi begge havde med på listen: Camilla. Emilie hedder hun, fordi hun var en vildbasse i maven - efter Emil fra Lønneberg. Og Luise, fordi det lød pænt sammen med de andre to navne. Det runder navnet af, hvis du forstår.

Carl William Benedict:
Igen var det svært at finde et navn, vi begge kunne lide. Jeg synes godt om Eskild, og manden om Robert - hvilket er et slags hadenavn for mig. Min svigerfar og hans far og farfar hed(der) Carl, så derfor blev det det. William har vi begge haft med på listen, men der er 5 i vores omgangskreds, der har små William'er, så derfor ville vi tage det som mellemnavn. Og Benedict, fordi det matcher de to andre, og fordi det er udbredt i tyskland, hvor jeg stammer fra. Derfor er Luise også stavet uden "o", som er den tyske udgave. Og så starter vi alle med "C", har fødselsdag den 9. i hver vores måned og er født på samme ugedag - pudsigt ikke?MKGAARD

Cassandra Liv:
Jeg hørte Cassandra i en film en gang, da jeg var 12, og det hang så ved. Og det passede meget fint, da vi søgte internationale navne. Liv fordi hun fik en lidt hård start meget pludseligt, så hun skulle have et stærkt navn. Havde hun været en dreng, havde vi Elias som drengenavn.

Klemens:
Min kæreste er polak, og vi kunne intet navn finde. Så kiggede vi på en polsk navneside og faldt over Valentin og Klemens. Jeg kan godt lide Valentin, men det sgu lidt tøset. Så det blev en Klemens, som min kæreste holdt meget stærkt på. Og jeg havde sagt argh. Men lige da jeg fik ham, slog det mig - han er en Klemens. Vi overvejede Nicholas til mellemnavn, men kom fra det igen. Nu er han snart 4 år, og jeg synes, det ville være lidt underligt at tilføje et navn.

Kaiser:
Igen havde vi meget svært ved at finde navn, så vi kiggede hele listen med godkendte drengenavne igennem og faldt der over Kaiser. Og ja, han var og er en Kaiser. Der overvejede vi Alexander til mellemnavn, men har ikke tilføjet det. Grunden til, vi også har overvejet mellemnavne, er for, at de kunne få et rimeligt almindeligt dansk brugt navn. Men ellers kan alle navnene også bruges internationalt.Hvad hedder dine børn, og hvorfor valgte du netop de navne? Skriv en kommentar herunder.

04-03-2011

Kommentarer

Stine86  04-03-2011 kl. 11:57 Anmeld

Har 2 børn. Sebastian & Silje. Har aldrig haft de 2 navne i tankerne, men det kom bare til os, at det skulle være sådan, som lyn fra en klar himmel - det er ret sjovt, at man kan gå og tænke nogle bestemte navne, det meste af livet, og så er det slet ikke dem, man ender op i når det kommer til stykket :)

Furby78  04-03-2011 kl. 12:42 Anmeld

Har en dreng på 3 år som hedder Andi og det gør han fordi vi var vilde med det navn ;0) Så har vi en lille skøn dreng på 7 mdr som hedder Alvin og det er det samme fordi vi var vilde med det :0)

Bobthebuilder  04-03-2011 kl. 12:43 Anmeld

Har en Robert der er opkaldt efter farens bedstefar. en Karoline der er opkaldt efter min bedstemor og så fik vi en dreng mere, han hedder Frede, som betyder fredelig og var et navn der kom til mig da han var få timer gammel og som kendetegner alt ved fødslen, som var fredelig og forløb helt perfekt..

langholm  04-03-2011 kl. 12:51 Anmeld

jeg har 4 dejlige børn og deres navn er randi, det var valgt før hun blive født og det passe på hende.nr 2 hedder camilla og det var et navn jeg ønske at jeg selv havde hedder, nr 3 er kasper der var kun to drenge navn mig og hans far kun blive enig om da trak vi lod om det og så blev det kasper og den sidste havde vi mange navn til og det tog lidt tid at finde ud af hvad hun skulle hedder og det end med winnie

LN1973  05-03-2011 kl. 0:20 Anmeld

Dagmar, Konrad, Ludvig, fordi de passer sammen, er tyske (vi bor i Tyskland) og fungerer internationalt. Får vi flere, kunne det blive en Georg eller Ingrid. Vi går specifikt efter navne, der ikke optræder på top 50.

Sølve  06-03-2011 kl. 8:03 Anmeld

Jeg har en søn der hedder Ståle.. Det valgte vi fordi det skulle være nordisk og så er det jo ENORMT maskulint! ;-)

mor til Adam  19-03-2011 kl. 8:52 Anmeld

Min søn hedder Adam. Jeg var helt sikker på at jeg bar rundt på en pige og der ville min kæreste kun høre tale om navnet Lea. Vi overvejede Albert og Alfred til en dreng efter nogle afdøde slægtninge og kunne godt lide tanken om at opkalde barnet efter nogen. Sidst i graviditeten kom jeg til at tænke på Adam. Vi kendte ikke nogen med det navn og kunne ikke finde nogen negative associationer til det. Og min mor hedder Eva :) Og så kom han så ud og var en stor dreng og helt bestemt en Adam!

1981line  17-05-2011 kl. 23:18 Anmeld

Vores søn hedder Anton. Vi havde fundet en del pigenavne og vist kun det ene drengenavn. Vi syntes Anton passer godt til en lille energisk og fræk fyr med lysende blå øjne og lyst hår. Det må siges at passe bedre end nogensinde nu, hvor han er 2 ½ år og med fuld fart på.


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Den personlige sut

Her er de mest populære drengenavne i 2013

De hotteste pigenavne i 2013

10 super gode tilbud til dig

De mest populære drengenavne

Nyt pigenavn øverst på hitlisten

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

navne

Læs meget mere om navngivning, se hitlister og find det perfekte navn til dit barn:

Navne

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2021

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook