Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Flere børn går i designertøj Flere børn går i designertøj

Forældre er villige til at betale ekstra for det helt rigtige mærketøj til deres børn.
 8390 

Den britiske undersøgelse "Little Miss Fashionista" viser, at mere end en tredjedel af alle engelske børn ejer et stykke designertøj, inden de fylder 2 år.

Versace, Fendi, Burberry, Paul Smith, Lanvin, Sonia Rykiel og mange andre er med på bølgen. Gucci har en særlig linje for babyer og børn og bruger popstjernen og skuespilleren Jennifer Lopez og hendes unger som blikfang i reklamer.

Ifølge undersøgelsen siger 25 procent af engelske forældre, at de føler skyld, hvis de ikke køber den nyeste mode til deres børn.

39 procent forklarer, at de anser det som deres pligt at holde barnet up to date med modetøj, mens 36 procent frygter, at deres børn bliver drillet i skolen, hvis de ikke har det rigtige tøj på.

Særligt i England og Sydeuropa har børnetøj længe haft et mere forfinet eller voksent udseende, end vi normalt ser længere nordpå.

Den franske kæde Bonpoint, der også har en afdeling i København, har siden 1975 fokuseret på "smart og glamourøst børnetøj i afdæmpede farver", som det hedder på firmaets hjemmeside. Ved supermodellen Kate Moss' nylige bryllup var brudebørnene i Bonpoint.

"Briterne elsker at klæde børn som små voksne, som vi kender det fra kostskoleuniformer. Danske børn er typisk mere funky og afslappede", siger trendchef Ulla Skjødt fra Dansk Mode & Textil.

Hun vurderer, at den nye bølge med designertøj til de yngste endnu har et lille publikum i Danmark. Det er de færreste 2-årige, der får en dobbeltradet trenchcoat fra Burberry til 2.000 kroner eller et par badebukser i samme mærke i størrelse 4 år til 500 kroner.

Ifølge undersøgelsen bruger engelske forældre næsten 6.000 kroner om året pr. barn til tøj, og 6 procent af forældrene bruger op til 12.000 kroner om året på et enkelt barns påklædning.

2/3 af de interviewede forældre fortæller, at børnetøjet kun har været på en enkelt gang, og halvdelen af forældrene indrømmer at have købt ting til børnene, som aldrig er blevet brugt.

Hvad er det dyreste tøj, du har købt til dit barn? Skriv en kommentar herunder.

Kilde: Politiken

06-08-2011

Kommentarer

MissBertelsen  06-08-2011 kl. 13:08 Anmeld

Jeg synes personligt at Bilka og Føtex tøj holder bedre, og mine børn skal ha lov til at være børn, uden man skal være bange for tøjet... havde engang en veninde der skældte sit barn ud, fordi barnet havde ødelagt sinde bukser der kostede 600-700,-... det er sindssygt.... men det er min mening;)

Tinkywinky  06-08-2011 kl. 13:20 Anmeld

mine børn har en god blanding af det hele, jeg køber rigtigt meget mærketøj fordi jeg tit kan gå på lagersalg at købe det (og fordi at JEG synes det er pænere og bedre kvalitet) og så kan jeg sælge det bagefter og få en god pris for det, og så ender det med i sidste ende at være meget billigere end f.eks. tøj fra Bilka og Føtex (som i øvrigt også er steget meget i pris, synes jeg). Vil forøvrigt gerne understrege, at det kunne rage mig mindre om de bliver beskidte... uanset hvad for tøj de har på, skal de have lov at udfolde sig som de lyster (medmindre de f.eks. tegner på det med vilje men så får de ligeså meget/lidt skæld ud som var det en bluse fra H&M). Nu står der i artiklen, at de bruger i gennemsnit 6000 kr om året på tøj til hvert barn, det synes jeg ikke er ret meget hvis overtøj og sko osv er med ?!?

Rubia25  06-08-2011 kl. 13:35 Anmeld

Inden jeg fik barn sagde jeg at jeg var ligeglad med hvilket mærke tøjet havde, men det viser sig at når jeg går ud og shopper så er det bare desværre det dyre mærketøj jeg falder for og så er det altså det jeg køber. Hun har lige så meget af alt muligt andet også brugt tøj, men vi får 4200 kr hver 3. måned til hende og de rækker til 3 mdr. med både bleer, mad tøj og små hyggeting så jeg mærker ikke på min egen økonomi at vi har fået et barn.

skrubtuds  06-08-2011 kl. 18:03 Anmeld

Pt bruger jeg et minimum på tøj til min store dreng 2½ år og det samme kommer til at ske for lillebror som er på vej. Jeg går meget ind for genbrug, vi har arvetøj i sækkevis på loftet op til str 110 som det er nu. Jeg sotere det mest slidte væk hvis jeg synes det ikke er pænt nok. De skal jo ikke ligne nogen laseroner, men hvis vi skal noget specielt så køber jeg da hvis der ikke lige er noget i skabet. Jeg synes det er fint andre køber mærketøj, for mange sender det jo til genbrug når det er for småt og så køber jeg det der meget billigere...

teglskov3  06-08-2011 kl. 20:35 Anmeld

går aldrig efter bestemte mærker - men går ind for kvalitet når der er tale om sko overtøj, regntøj mm - hverdagstøj handles i H&M, kvickly mm - det bliver slidt, malet på, revet huller i, slidt knæ af om det er bukser til 79.99 eller 799.95...kunne ikke drømme om at give mere end 200 kr for et par bukser ellere for en bluse...og så arver drengene af hinanden af det der ikke er itu :-)

LN1973  02-11-2011 kl. 19:22 Anmeld

køber det fede mærketøj hos mødrehjælpen. Fx 35 kr for en kenzo trøje til min datter. Og kombinerer med nykøb og udsalgskøb af det, man ikke finder i mødrehjælpen, som fx ver de terre overtøj. Så yes, jeg er en mærkevare- afficionado - men en der nægter at bruge mere end 2000 kr til tøj og sko til hele familien pr måned;-)


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Indkøbsguide: Babytøj

Indkøbsguide: Børnetøj

10 nye juletilbud

Nordens største babyshop

10 super gode tilbud til dig

De bedste sommertilbud til dig og dit barn

10 fantastiske sommertilbud

Gode sommertilbud til dig

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

børnetøj

babytøj

Læs meget mere om kost og ernæring, udvikling og babys ve og vel:

Baby

På Babysutten.dk hjælper vi dig med at finde en personlig gave. En gave der er en glæde at give og en glæde at modtage. Kom ind og se vores store udvalg af sutter med navn, sengetøj med navn og mange andre personlige babyting.

 Babysutten.dk

Få dit barns navn indgraveret i sutten. En pakke Navnesutter koster fra kr. 65. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

Skal du gå til apa? Apa er kurser omkring fødslen og tiden efter. Se vores store udvalg af kurser med mange temaer bl.a. babymotorik og babyrytmik.

 apa - København


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook