Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Minister vil skære i børnechecken Minister vil skære i børnechecken

Økonomi- og indenrigsministeren overvejer at skære i børnechecken til de velstillede borgere.
 6244 

Det er værd at drøfte, om offentlige ydelser såsom børnechecken skal skæres væk for nogle af de mere velstillede danskere, som til gengæld skal slippe billigere i skat. Det mener økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

"Jeg går ind for børnechecken. Jeg synes, det er fair nok, at når man har pligten til at forsørge et barn, så får man også, hvad der svarer til deres personfradrag via en check. Men måske skal vi tage en diskussion, om det også holder for dem, der tjener allermest", siger ministeren.

"Eller skulle vi tage det og gøre det til en del af vores skattereform, sådan at man sætter skatten ned for dem, som kan selv og så til gengæld ikke får så mange offentlige ydelser", siger Vestager.

Hun understreger dog, at regeringen ikke har aktuelle planer om at ændre på, hvem der skal modtage børnechecken.

Hvad synes du om, at Margrethe Vestager vil skære i børnechecken til de mere velstillede? Skriv en kommentar herunder.

Kilde: Berlingske Tidende

08-01-2012

Kommentarer

M-B  08-01-2012 kl. 18:47 Anmeld

idéen i at give pengene til de mest trængende er jo fin nok, men en grænse vil altid være kunstig. For hvornår betegnes man som velstillet?

JO&MA  08-01-2012 kl. 19:17 Anmeld

Vil mene at vi skal over en samlet indkomst på 600.000 kr, og så indfører trinvis påskæring. Lige som på friplads, bare omvendt :-)

Mormilla  08-01-2012 kl. 19:18 Anmeld

Jeg mener også det er helt fair at skære lidt hos dem der ikke mangler, men hvor grænsen går for man er velstillet, eller ej, det kan jeg ikke vurdere...

Micro  08-01-2012 kl. 19:28 Anmeld

Jeg synes faktisk ikke det er rimeligt, men jeg er jo også blå... hvorfor skal dem der tjener mere, fordi de arbejder mere og har brugt flere år på uddannelse og dermed har levet længere på SU som studerende, betale for dem som ikke yder det samme? De som tjener mest, har som oftest en længere uddannelse og arbejder ofte uden top på arbejdstiden. De betaler i forvejen en helt urimelig høj skat, så at tillægge dem en ekstra "skat" ved at fjerne børnepengene, er helt urimeligt. Så kunne man lige så god forhøje topskatten endnu mere. Hvorfor skal de rigeste betale gildet? Jeg synes bedre om ens %-satser for alle på skatteområdet, så betaler de rigeste selvfølgelig stadig mest, men alle bidrager %-vis med det samme. Det danske skattesystem er allerede urimeligt overfor de højestlønnede som det er nu. Så nej, jeg synes ikke det er rimeligt.

babydingo  08-01-2012 kl. 19:31 Anmeld

Jeg vil gerne vide hvornår man er velhavende, kender folk som er på kontant hjælp der har det samme udbetalt som os en på dagpenge og en med job på 40 timer om ugen. De får fri pladser osv vi betaler selv. Jeg vil mene at det er at belønne dem der ikke laver noget og straffe dem der arbejder.

enligmor-29  08-01-2012 kl. 20:04 Anmeld

Jeg syntes det er okay... der findes nogen der ikke ved hvad de skal bruge de penge til fordi de ikke mangler dem overhovedet.. Kan huske da debatten kom omkring at man må få 35000 kr. om året og der var der faktisk en dame i go' morgen dk og hun sagde at de tjente nok selv så for dem var de bare ikke nødvendige... altså i min verden så skal hun da bare ikke have dem så... Jeg vil ikke sige hvornår man er velstillet eller ej, men jeg kan faktisk godt se fidusen i det...

Bobthebuilder  09-01-2012 kl. 19:43 Anmeld

puhh en debat hvor man ikke bliver enig på noget tidspunkt tror jeg.. men rent faktisk har børnechecekn været indkomstreguleret i tidernes morgen.. ved jeg fra min mor.. og det er nok når alt kommer til alt det mest fair måde at gøre det på.. og så må man jo bare indkomstregulere fra start til slut..

mor_t_3  12-01-2012 kl. 14:32 Anmeld

Der er jo mange ydelser idag, der er indkomst regulerede, såsom friplads, madordning (i de inst. der har det), boligsikring osv. Vi kan se på endnu flere, herunder også børnechecken og evt. efterløn og pension i det hele taget.

Hvis vi som samfund vil have en sund økonomi og høj levestandard, så tror jeg at vejen frem er større solidaritet og det betyder (for mig) at man sikre at de svagest stillede får nogle ordenlige levevilkår og de bedrestillede skal naturligvis være de bredeste skuldre, der løfter.

Min mand og jeg er selv nogle af de såkaldte velstillede, så jeg vil være en af dem, der skal give ...og det gør jeg gerne :-) Til glæde for mig selv og min familie (større social lighed, mindre kriminalitet og færre marginaliserede grupper i samfundet). Synes det er min pligt som ressourcestærkt menneske med gode vilkår i mit liv at hjælpe dem, der ikke har været så heldige. Og tilslutter mig ikke gruppen med paranoide forestillinger om de utallige lade og dovne mennesker, der helst lader sig forsøge af samfundet, som aldrig har haft et ønske om at klare sig selv her i livet!


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Sådan får du mest ud af børnechecken

Her får du mest ud af børnechecken

Få mest ud af børnechecken

De bedste sommertilbud til dig og dit barn

Her skal børnechecken bruges

Gode tilbud til børnechecken

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

børnecheck

børnefamilieydelse

Læs meget mere om rollen som mor:

Mor

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook