I 20% af de danske småbørnsfamilier med børn i alderen 0-6 år får børnene kun sjældent eller aldrig læst godnathistorie.
Det viser en undersøgelse blandt forældre til børn i aldersgruppen, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for 24timer.
"De børn, der ikke får læst godnathistorie, mister noget i forhold til andre børn. Godnatlæsningen har stor betydning både psykologisk og intellektuelt, så det er ærgerligt, hvis hvert femte barn går glip af det", siger børnepsykolog Margrethe Brun Hansen.
Hun bakkes op af Carsten Elbro, professor ved Center for læseforskning på Københavns Universitet, som mener, at højtlæsning desuden træner børns evne til at føle empati, fordi det lader dem opleve verden igennem karakterernes øjne og styrker udviklingen af fantasien, fordi det er op til barnet selv at skabe billeder ud fra historien.
Og fællesskabsfølelsen der opstår under historielæsningen er vigtig, er eksperterne enige om.
"Allerede fra 9-10 måneders alderen har børnene glæde af det. Det kan være bøger med billeder af dyr, hvor I kan sige lydene eller lignende. Og godnatlæsningen kan fortsætte, så længe børnene synes, det er sjovt", siger Margrethe Brun Hansen.
Undersøgelsen
• 20 procent af de adspurgte forældre til børn i alderen 0-6 år læser sjældent eller aldrig godnathistorie.
• 38 procent af de adspurgte forældre svarer, at de hver aften læser godnathistorie for deres 0-6-årige.
• 1.009 forældre i alderen 20 til 50 år er blevet spurgt i februar i år. Deres børn er mellem 0 og 6 år.
Få inspiration til gode godnathistorier til din baby her:
Læs højt for din baby

Hvor ofte læser du godnathistorie for dit barn? Skriv en kommentar herunder.
Kilde: Berlingske Tidende
17-04-2012

|