Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Ansøgning om et navn - brugernes erfaringer Ansøgning om et navn - brugernes erfaringer

Her fortæller nogle af vores brugere om deres erfaringer med at søge om lov til at bruge et særligt navn.
 5947 

Hvis man vælger et navn til sit barn, som ikke er medtaget på Familiestyrelsens liste over godkendte navne, skal man først søge om lov.

Her fortæller nogle af vores brugere om deres erfaringer med at søge om lov til at bruge et særligt navn.Min bror har søgt utallige gange om navnet Storm med utallige afslag. Det kan bare ikke lade sig gøre, hverken som fornavn eller som mellemnavn. De har været "det højeste sted" for at få lov til at døbe deres søn Storm - men nej. De kunne få lov til at døbe ham Storme, og efter 50 år kunne man så købe navnet eller slette e'et. Men jeg har da læst om flere, der har sønner, der hedder Storm. Den sidste er da Anders Lund Madsen (ham fra fjernsynet). Jeg ved ikke, hvordan man så gør, men de vil meget gerne have, at han skal hedde Storm.

BrittFor 7 år siden søgte jeg om at få lov til at kalde min datter for Ayla. Det var i bogen "Hulebjørnen", jeg fandt det. Jeg søgte, og efter ca. 3 uger kom svaret med lov til dette.

JoanMin søster fik i sommers lov at døbe sin søn Timian, som ellers er et registreret pigenavn.

LenaDa vores søn skulle døbes i januar 1995, ville vi godt have, at han skulle hedde Lawrence til mellemnavn, men det var kun anerkendt som efternavn. Vi søgte om det og fik tilladelse til, at han kunne hedde det til mellemnavn. Grunden til, at vi godt ville have det navn, er at jeg har været au-pair i Californien, og drengen i huset hed Lawrence, men blev dog kaldt Larry.

DorteFor 24 år siden blev min datter døbt Helova til mellemnavn. Det kunne lade sig gøre, da det var et af min farmors mellemnavne. Jeg har ikke hørt om andre, der hedder det udover, at mit barnebarn nu også har det som mellemnavn. Selv hedder jeg Mikaeli (også et pigenavn), hvilket jeg heller ikke har hørt, at andre hedder.

MikaeliJeg fik den 19/4-2001 en datter, hvis navn vi måtte søge om at få godkendt. Det startede med, at jeg inden fødslen havde lånt et hav af navnebøger på biblioteket. Min kæreste og jeg skrev så hver en liste over de drenge- og pigenavne, vi kunne lide. Pigenavnet Eyd var det eneste, vi begge havde valgt, og da vi fik en datter, var der ingen tvivl om, at det skulle hun hedde. Det viste sig så, at det ikke stod på Familiestyrelsens liste over godkendte navne, så vi måtte søge om det. Der gik kun ganske kort tid, så kom svaret, at vores datter godt kunne få lov til at hedde Eyd. Vi havde ingen særlig begrundelse for, at det lige skulle være det navn, andet end, at vi begge uafhængigt af hinanden var faldet for det. Det lykkedes os ikke engang at finde frem til den bog, vi havde set det i. Vores datter fik altså sit navn uden nogen problemer, selv om der skulle søges om det.

CharlotteVi ansøgte om navn til vores datter, der blev født i maj 2000. Vi havde fundet frem til et par navne at vælge imellem, nemlig Josefine og Odessa, da vi vidste, at vi fik en pige. Josefine stødte vi på rigtig mange gange i løbet af de måneder, der skulle gå, før vi blev velsignet med en datter. Vi valgte Odessa. Det skulle der imidlertid søges om, da ingen andre er døbt Odessa i Danmark. Det skal siges, at det er et normalt brugt navn i engelsk talende lande. Og så er det navnet på en by i Rusland :-) Der var ingen problemer overhovedet i at få det godkendt, andet end den venten i 1½ måned, hvor man ikke vidste, om hun måtte hedde Odessa eller ej. Navnet kom vi på ved en tilfældighed, og vi synes faktisk, at det er et rigtigt pænt navn til vores datter. Reaktionerne vi får på navnet er mest positive og relaterer ofte til filmen "Odessa kartoteket".

SisseDen 27. august 2001 fik vi en dejlig datter, som kom til verden på Herning Sygehus ved kejsersnit. Vi har siden starten af graviditeten vidst, at blev det en pige, skulle hun hedde Nanna, men vi havde også et ønske om at give hende ekstra-navnet Isis efter en Ægyptisk gudinde. Vi kunne dog ikke finde navnet optegnet nogle steder, og derfor søgte vi om det ved kirken, inden hun skulle døbes. Navnet blev godkendt, og os bekendt er hun den eneste, der bærer navnet Isis i Danmark.

Christina

01-06-2002

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

De mest populære drengenavne

Nyt pigenavn øverst på hitlisten

Vores børn får flere navne

Her er årets højdespringer

Top-50 pigenavne 2012

Top-50 drengenavne 2012

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

fornavn

Læs meget mere om navngivning, se hitlister og find det perfekte navn til dit barn:

Navne

Gør barnedåben personlig ved at få skrevet barnet navn på farverige silkebånd eller servietter. Pynt bordet med det flottest fest pynt alt her hos Frk. Fest

 Frk. Fest

Få dit barns navn indgraveret i sutten. En pakke Navnesutter koster fra kr. 65. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

Skal du gå til apa? Apa er kurser omkring fødslen og tiden efter. Se vores store udvalg af kurser med mange temaer bl.a. babymotorik og babyrytmik.

 apa - København


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook