Hvis man vælger et navn til sit barn, som ikke er medtaget på Familiestyrelsens liste over godkendte navne, skal man først søge om lov.
Her fortæller nogle af vores brugere om deres erfaringer med at søge om lov til at bruge et særligt navn.
Min bror har søgt utallige gange om navnet Storm med utallige afslag. Det kan bare ikke lade sig gøre, hverken som fornavn eller som mellemnavn. De har været "det højeste sted" for at få lov til at døbe deres søn Storm - men nej. De kunne få lov til at døbe ham Storme, og efter 50 år kunne man så købe navnet eller slette e'et. Men jeg har da læst om flere, der har sønner, der hedder Storm. Den sidste er da Anders Lund Madsen (ham fra fjernsynet). Jeg ved ikke, hvordan man så gør, men de vil meget gerne have, at han skal hedde Storm.
Britt
For 7 år siden søgte jeg om at få lov til at kalde min datter for Ayla. Det var i bogen "Hulebjørnen", jeg fandt det. Jeg søgte, og efter ca. 3 uger kom svaret med lov til dette.
Joan
Min søster fik i sommers lov at døbe sin søn Timian, som ellers er et registreret pigenavn.
Lena
Da vores søn skulle døbes i januar 1995, ville vi godt have, at han skulle hedde Lawrence til mellemnavn, men det var kun anerkendt som efternavn. Vi søgte om det og fik tilladelse til, at han kunne hedde det til mellemnavn. Grunden til, at vi godt ville have det navn, er at jeg har været au-pair i Californien, og drengen i huset hed Lawrence, men blev dog kaldt Larry.
Dorte
For 24 år siden blev min datter døbt Helova til mellemnavn. Det kunne lade sig gøre, da det var et af min farmors mellemnavne. Jeg har ikke hørt om andre, der hedder det udover, at mit barnebarn nu også har det som mellemnavn. Selv hedder jeg Mikaeli (også et pigenavn), hvilket jeg heller ikke har hørt, at andre hedder.
Mikaeli
Jeg fik den 19/4-2001 en datter, hvis navn vi måtte søge om at få godkendt. Det startede med, at jeg inden fødslen havde lånt et hav af navnebøger på biblioteket. Min kæreste og jeg skrev så hver en liste over de drenge- og pigenavne, vi kunne lide. Pigenavnet Eyd var det eneste, vi begge havde valgt, og da vi fik en datter, var der ingen tvivl om, at det skulle hun hedde. Det viste sig så, at det ikke stod på Familiestyrelsens liste over godkendte navne, så vi måtte søge om det. Der gik kun ganske kort tid, så kom svaret, at vores datter godt kunne få lov til at hedde Eyd. Vi havde ingen særlig begrundelse for, at det lige skulle være det navn, andet end, at vi begge uafhængigt af hinanden var faldet for det. Det lykkedes os ikke engang at finde frem til den bog, vi havde set det i. Vores datter fik altså sit navn uden nogen problemer, selv om der skulle søges om det.
Charlotte
Vi ansøgte om navn til vores datter, der blev født i maj 2000. Vi havde fundet frem til et par navne at vælge imellem, nemlig Josefine og Odessa, da vi vidste, at vi fik en pige. Josefine stødte vi på rigtig mange gange i løbet af de måneder, der skulle gå, før vi blev velsignet med en datter. Vi valgte Odessa. Det skulle der imidlertid søges om, da ingen andre er døbt Odessa i Danmark. Det skal siges, at det er et normalt brugt navn i engelsk talende lande. Og så er det navnet på en by i Rusland :-) Der var ingen problemer overhovedet i at få det godkendt, andet end den venten i 1½ måned, hvor man ikke vidste, om hun måtte hedde Odessa eller ej. Navnet kom vi på ved en tilfældighed, og vi synes faktisk, at det er et rigtigt pænt navn til vores datter. Reaktionerne vi får på navnet er mest positive og relaterer ofte til filmen "Odessa kartoteket".
Sisse
Den 27. august 2001 fik vi en dejlig datter, som kom til verden på Herning Sygehus ved kejsersnit. Vi har siden starten af graviditeten vidst, at blev det en pige, skulle hun hedde Nanna, men vi havde også et ønske om at give hende ekstra-navnet Isis efter en Ægyptisk gudinde. Vi kunne dog ikke finde navnet optegnet nogle steder, og derfor søgte vi om det ved kirken, inden hun skulle døbes. Navnet blev godkendt, og os bekendt er hun den eneste, der bærer navnet Isis i Danmark.
Christina
01-06-2002

|