Efter først positive tilkendegivelser fra de Radikale sidste år og senest SF samt Enhedslisten, erklærer Folketingets to store partier, Socialdemokratiet og Venstre, sig nu åbne for tanken. Også i Dansk Folkeparti er der tilhængere.
Ikke mindst Venstre har rykket sig på det ømfindtlige spørgsmål, og selv om emnet endnu ikke har været diskuteret på et gruppemøde, er partiets retsordfører, Irene Simonsen, ikke i tvivl:
"Jeg kan ikke finde et eneste sagligt argument for, at de homoseksuelle ikke skal have lov til det. Jeg kan kun finde masser af følelsesmæssige argumenter. Men jeg kan jo ikke stå i folketingssalen og argumentere med følelser. Og det er det dilemma, vi står i", siger Irene Simonsen.
Hun peger på, at enlige uanset seksuel orientering allerede i dag har mulighed for at adoptere. Og hun henviser til, at homoseksuelle med den nuværende lov har ret til stedbørnsadoption og vurderer desuden, at bøsser og lesbiske er "velfungerende" som børnefamilier.
Andre i Venstres folketingsgruppe bakker fuldt op, og politisk ordfører, Jens Rohde, vil ikke udelukke, at også han ender med at stemme ja til lovforslaget om adoptionsmulighed for homoseksuelle.
"Det er liberal ideologi og min umiddelbare indstilling, at etiske overvejelser ikke er en statsopgave, men noget, man må gøre op med sig selv", siger Jens Rohde.
Det forventes, at de fleste partier vil fritstille deres medlemmer, når spørgsmålet skal diskuteres i Folketinget i starten af 2003.
Kilde: Berlingske Tidende
28-11-2002

|