Pædagoger afviser syge børn uden grund Forældre kan roligt sende deres unger i vuggestue og børnehave med børnesår og øjenbetændelse. Smittefaren er slet ikke så slem endda.
4543
Pædagoger er alt for hurtige til at give børn med børnesår og øjenbetændelse det røde kort. Sådan lyder beskeden fra Københavns Amt.
Her har Sundhedsforvaltningen netop iværksat en storstilet kampagne for at få personalet i områdets mange daginstitutioner til at forstå, at det bestemt ikke er alle børn, der skal sendes hjem, bare fordi deres hud danner skorper, og øjnene løber i vand.
Ifølge Nina Berrig, som er formand i amtets sundheds- og forebyggelsesudvalg, er det en ofte helt ubegrundet frygt for smitte, der får pædagoger til at afvise børnene ved døren.
"Den er stærkt overdrevet. Det er langt fra alle typer af øjenbetændelse, der smitter - og hvis ellers man sørger for at vaske hænder og overholde de almindelige regler for hygiejne i daginstitutionen, så er der ingen grund til at sende børnene hjem", siger hun.
I hendes øjne skyldes de uberettigede hjemsendelser en uvidenhed, som man nu vil forsøge at rette op på med plakater og pjecer, der skal gøre det nemmere for både forældre og pædagoger at adskille de smitsomme tilfælde fra dem, der bare kræver lidt ekstra opmærksomhed i hverdagen.
"Det sætter forældrene i en besværlig situation, hvor de skal til at hente bedsteforældre ind som barnepiger og presse lægen til at give deres barn medicin, så det kan komme tilbage i institution hurtigst muligt".
Formand Flemming Brøgger Andersen fra BUPL's lokalafdeling i Tårnby og Dragør mener ikke, at pædagoger sender børn hjem uden grund.
"Institutionerne tager i stor grad højde for, at det er besværligt for forældrene, når børnene sendes hjem. Det er ikke noget, man gør, medmindre der er god grund til det, og når man gør det, så er det altså ikke ud fra et arbejdspolitisk hensyn - men sundhedsmæssigt", siger han.