Gravides kost har indflydelse på fødselsvægten Der forskes nu i en mulig sammenhæng mellem lav fødselsvægt og livsstilssygdomme.
4071
Der forskes nu i en mulig sammenhæng mellem lav fødselsvægt og livsstilssygdomme.
En af teorierne er, at børns fedme kan skyldes, at moderen har spist forkert under graviditeten, hvilket skulle vænne fosteret til at optage al den energi, det kommer i nærheden af.
Forskerne mener desuden, at faktorer i fosterlivet har indflydelse på, hvor stor sandsynlighed man har for at få eksempelvis hjertekarsygdomme og sukkersyge som voksen.
Professor Kim Fleischer Michaelsen fra den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskoles Institut for Human Ernæring er positiv overfor teorien, men tillægger den ikke den samme betydning.
Han fremhæver, at også ernæringen efter fødslen har stor betydning: "En række studier tyder på, at lang amning mindsker risikoen for fedme. Lang amning modvirker også sukkersyge, visse tarmsygdomme og glutenallergi".