Morgenkvalme kan være godt for fosteret Den kvalme og opkast, så mange kvinder oplever under graviditeten, kan faktisk have en positiv effekt på fosteret.
6519
En ny undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Obstetrics and Gynecology viser, at den kvalme og opkast, så mange kvinder oplever under graviditeten, faktisk kan have en positiv effekt på fosteret ved at opretholde visse hormonniveauer.
Forskningsresultater viser, at kvinder uden den ubehagelige morgenkvalme og opkast har større risiko for at få en ufrivillig abort eller et barn med lav fødselsvægt. Andre undersøgelser viser desuden, at kvinder der indtager mange kulhydrater i starten af graviditeten også har risiko for at føde et barn med lav fødselsvægt.
Forskning med dyr har vist, at kvinder producerer mere insulin i starten af graviditeten. Kroppen frigiver insulin, som regulerer blodsukkeret i takt med indtagelsen af mad. Et forhøjet niveau af hormonet kan øge hastigheden af moderens fedtforbrænding, som kan påvirke fosterets udvikling. Når den gravide kvinde kaster op, er det medvirkende til at kontrollere disse hormonniveauer, som igen sørger for, at fosteret får den nødvendige næring.
I de første 10 uger af graviditeten forøges mængden af graviditetshormonet hCG. Mængden af hormonet topper i uge 12 og aftager, hvorefter de fleste gravide kvinder med morgenkvalme begynder at få det bedre.