Et flertal i Folketinget vil se på, om barnløse kvinder og mænd, der først sent finder ud af, at de gerne vil adoptere, skal have lidt mere tid.
I dag må der højst være 40 år mellem forældre og barn på ansøgningstidspunktet, og familieminister Lars Barfoed lader nu et udvalg se på sagen. Han siger, at det virker ulogisk, at aldersgrænsen er en anden, nemlig 45 år, for fertilitetsbehandling.
"Som udgangspunkt bør grænsen bør være 45 år, så der er overensstemmelse med reglerne om kunstig befrugtning", siger de radikales adoptionsordfører, Simon Emil Ammitzbøll.
"Det lykkedes måske ikke, måske aborterer de flere gange, og når de så eventuelt overvejer at adoptere, så er de blevet 40 år og dermed reelt for gammel. Men på det tidspunkt kan de stadig gå i gang med at forsøge at blive insemineret", siger Dansk Folkepartis adoptionsordfører, Mia Falkenberg.
Senest har den danske grænse ved de 40 år gjort det sværere at adoptere børn fra Kina, som bidrager med børn til en fjerdedel af verdens adoptioner. Kina har nu skærpet reglerne, så det ikke længere er muligt at adoptere kinesiske børn i alderen 2-6 år, fordi der ikke er flere forældreløse børn i den aldersgruppe.
Kilde: DR
25-05-2006

|