Æblespisende gravide får færre astmabørn Gravide, der spiser 4 æbler om ugen, halverer børnenes risiko for at udvikle astma, og fisk en gang om ugen reducerer børnenes risiko for at få eksem.
3849
Børn af mødre, der har spist mange æbler under svangerskabet, har lavere risiko for at udvikle astma. Det viser en ny britisk undersøgelse offentliggjort på American Thoracic Societys kongres.
Forskerne udspurgte 2.000 vordende mødre om deres spisevaner, og fulgte senere børnenes helbred over en periode på 5 år. Resultaterne viser, at børn af kvinder, der havde spist mindst 4 æbler om ugen under graviditeten, havde en halveret risiko for at udvikle astma, sammenlignet med de børn, hvis mødre havde spist få eller ingen æbler.
Samtidig fandt forskerne også en sammenhæng mellem indtag af fisk under graviditeten og en reduceret risiko for, at barnet fik eksem. Kvinder, der havde spist mindst et måltid fisk om ugen under graviditeten halverede risikoen for, at barnet udviklede eksem i løbet af sine første 5 leveår.
Forskerne konstaterer, at der ikke er sikker viden om, hvorfor æbler og fisk har disse fordele for småbørns helbred - ingen andre fødevarer er forbundet med mindre astma og eksem.