Sen mælkestart øger riskoen for allergi At vente med at indføre mælkeprodukter i små børns kost øger risikoen for allergi.
4625
At vente med at indføre mælkeprodukter i små børns kost øger risikoen for allergi. Det viser en undersøgelse omfattende ca. 2.500 børn, der er offentliggjort i tidsskriftet Pediatrics.
Det er en hollandsk forskergruppes resultater, som gør op med den etablerede vurdering af, at risikoen for udvikling af allergier mindskes, hvis man venter med at introducere mælkeprodukter i småbørnskosten.
Data for den alder, hvor børnene blev introduceret for forskellige former for kost frem til 2 års alderen, blev sammenholdt med oplysninger om forekomsten af allergiske symptomer som eksem og atopisk dermatitis. Ved 2 års alderen blev forekomsten af allergier undersøgt via blodprøver.
Undersøgelsen viser, at de børn, der første gang fik mælkeprodukter efter 9 måneders alderen, havde en øget risiko for at udvikle atopisk eksem. Resultaterne viser også, at en udskudt introduktion af andre fødevarer var forbundet med en øget risiko for allergiske symptomer ved 2 års alderen.
Forskerne konkluderer, at sen introduktion af f.eks. mælkeprodukter til småbørn ikke nødvendigvis er en måde at hindre allergiudvikling hos børn.