Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Gravide rygere gemmer sig Gravide rygere gemmer sig

Gravide fortæller ikke, at de ryger, da de er klar over, at andre vil blive forargede.
 9659 

Gravide fortæller ikke, at de ryger, da de er klar over, at andre vil blive forargede.

"Gravide rygere er yderst stigmatiserede. I det seneste årti er antallet af rygere faldet, og det er jo positivt, men det betyder også, at det simpelthen er flovt at være ryger. Det værste, man kan være, er gravid ryger. Jeg har mødt gravide kvinder, som røg i smug - også for deres partner", siger sundhedskonsulent Karin Asmussen fra Region Midtjylland.

I Kræftens Bekæmpelse kender man også til problematikken med de gravide rygere, der holder sig væk fra de forskellige rygeafvænningstilbud.

"Der er brug for målrettede tiltag til gravide, der ryger. Der bliver nemlig set ned på dem i de almindelige tilbud. For 10 år siden var der flere muligheder for gravide rygere, og der er altså stadig et behov", siger Niels Them Kjær fra Kræftens Bekæmpelse.

En undersøgelse fra 2009 konkluderede, at Danmark toppede i Skandinavien mht. antallet af gravide rygere. Ifølge undersøgelsen tændte hver femte danske gravide en cigaret i ny og næ.

Hvad er din holdning til rygning under graviditeten? Har du selv gjort det, eller kunne du finde på det? Skriv en kommentar herunder.

Kilde: Alive.dk

04-05-2011

Kommentarer

Ann#  04-05-2011 kl. 11:55 Anmeld

Aldrig!! Gik fra 20+ til intet den dag jeg stod med en positiv test og har ikke røget så meget som et hiv siden. Der er så mange gråzoner med kost, produkter osv hvor rådene går begge veje, men lige rygning er en af de lette.

Dolliøje  04-05-2011 kl. 12:19 Anmeld

ja er modstander af rygning til enhver tid men det er bare egoistisk at ryge som gravid eller for den sags skyld forælder. Føj!

Teresinha  04-05-2011 kl. 12:44 Anmeld

Jeg synes i den grad at folk der ryger under graviditen er egoistiske og det er noget svineri fordi det skader barnet usandsynligt meget.. Når de skjuler sig må det være pga skam, så svært er det ikke at holde op med at ryge når det handler om ens barns helbred.. Jeg blev gravid i februar 2010 og fødte en vidunderlig og sund dreng i november 2010 jeg blev røgfri da jeg blev gravid og har været det siden, jeg har aldrig været gladere og stolt over at være røgfri.. Jeg har set en del højgravide stå og pulse og det gør mig sindsygt vred, jeg går simpelthen hen og siger til dem at de skulle skamme sig, det burde være ulovligt for det er ikke barnets valg..

Tinehs  04-05-2011 kl. 12:55 Anmeld

Enhver gravid ved at det er skadeligt for barnet at ryge. Men ikke alle magter at holde op, hvilket der kan være mange grunde til. Motivationen skal komme indefra og den kan man som pårørende/behandler vælge at støtte og bakke op om. Men forømmelse er ukonstruktivt - det fører kun til skam og skyld hos rygerne, hvilket ikke får dem til at holde op.

Emse2008  04-05-2011 kl. 12:58 Anmeld

Jeg stoppede med at ryge da jeg smed pillerne for at blive gravid med mit første barn! Jeg har ikke røget siden og ja er måske en hysterisk eksryger MEN den lille ny vælger ikke dét gør du! Så jeg holder mig langt væk fra røg og kan ikke forstå at selv bedsteforældre ikke kan lade være at ryge den time eller to man er på besøg Ja dét er deres hjem men de bør respekterer at der er et lille barn som pt er for lille til selv at vælge Jeg kan kun sige at jeg sjældent kommer i deres hjem af saqmme årsag. De må komme her hvor der ikke ryges indendøre.

Emse2008  04-05-2011 kl. 12:59 Anmeld

og ja jeg hører til dem der ser ned på rygende gravide. Er man voksen nok til at få et barn er man også voksen nok til at kvitte smøgerne!!

Bobthebuilder  04-05-2011 kl. 13:37 Anmeld

min holdning er helt klart at rygning er usundt og selv er jeg ikke-ryger, er vokset op med en far der røg pibe.. men som stoppede den dag han fik en læges besked om hans hjerte.. og selv er han super glad for at han stoppede.. og at være gravid og ryge.. nej det er ikke smart.. MEN når det er sagt, så tror jeg at de gravide der måske gemmer sig, de har nok brug for hjælp.. og man skal ikke køre hetz på dem.. det tror jeg ikke løser noget..

langholm  04-05-2011 kl. 15:51 Anmeld

måske er det ikke helt sund for barnet, men det med at man sige at barn blive mindre ind normal barn, hvor mor ikke har røg det passe ikke, jeg har selv røg da jeg vente mig, og den sidste jeg fik vægt ca. 4000 og var 53 cm lang, man kan være for og imod.Det er op til person selv om ryge, mine børn har ikke være mere syg end børn af forældre som ikke ryger

june82  04-05-2011 kl. 20:17 Anmeld

Det hænger helt klart IKKE sammen!! Man må ja undskyld direkte dum hvis man ikke kan se/læse hvad det kan medføre af komplikationer både under og efter graviditeten. Jeg var selv ryger (gennem flere år) da jeg i feb05 stod med en positiv test i hånden. Og tjaaa så var det bare slut prut med det tjærestads herfra!! Har ik røget siden (0: -2 børn er kommet siden og en 4 i maven... weeeeeee....

lillenina  05-05-2011 kl. 10:50 Anmeld

Jeg selv stoppede med at ryge 3 dage efter jeg stod med en test med 2 streger. Og har ikke røget siden.. (lille skulderklap) :)
Jeg kender dog en del som har røget under graviditeten, og der er INGEN forskel fra "deres" børn og ikke-rygerbørn.. Jeg synes helt klart det er op til hver enkelt at finde ud af hvad de synes de vil gøre for det kommende barn helt fra dag 1... for hvis man ser tilbage 20-30 år i tiden, så var der ikke alle de diskutioner om gravide og rygning, og alle de børn der kom dengang ink. mig selv. har det da ganske fint...

jeg synes personligt folk er blevet meget hys omkring det.. Men selvfølgelig er det bedst for barnet hvis ikke mang ryger...

kvalhalla  15-05-2011 kl. 19:24 Anmeld

Det er noget forbandet svineri at ryge medens man er gravid, har selv været storryger i 20 aar, men stoppede da vi begyndte at "prøve"
-hvis man bare saetter sig en smule ind i et voksendes foster/barns sundhed under graviditet finder man hurtigt us af hvor skadelidt det kan vaere.

Fru Skødt  28-05-2011 kl. 11:57 Anmeld

At ryge under graviditeten er intet mindre end utilgiveligt. Tænk sig, at der er folk der vil udsætte deres børn for det. Der findes SÅ mange barnløse par, som ville gøre ALT for at få et sund og rask barn og så er der andre der er totalt ligeglade med deres barn og ryger før, under og efter graviditeten. FØJ! Og værst af alt er da, at fordi moderen ikke har rygraden til at stoppe, så TVINGER de barnet ud i abstinenser når det bliver født, tvinger det til at være dårlig, fordi det ikke længere får sit "fix" som moderen gav det. Jeg synes det er utilgiveligt at man ryger under graviditeten og kan godt forstå at de som gør skammer sig - for det bør de også. Jeg har skamrost og været 100 % opbakning for dem i min omgangskreds der er stoppet med at ryge - for det har de brug for. Rygning er ikke kommet for at blive, du bliver syg af det. Dit barn bliver syg af det! Alle børn fortjnener den bedste start...


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Rygeforbud gavner spædbørn

Nikotin medfører kolik

Rygning i biler med børn

Rygning øger risiko for fødselsdefekter

Så lidt tobaksrøg skader fosteret

Rygning skader fostres kønsceller

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

rygning

Læs meget mere om at være gravid og alt hvad det indebærer for dig og dit kommende barn:

Graviditet

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn

På Babysutten.dk hjælper vi dig med at finde en personlig gave. En gave der er en glæde at give og en glæde at modtage. Kom ind og se vores store udvalg af sutter med navn, sengetøj med navn og mange andre personlige babyting.

 Babysutten.dk

Læs den nyeste udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig, med alt om den positive graviditet og fødsel.

 Gravida


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook