Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Pas på skadelig kemi i autostole Pas på skadelig kemi i autostole

Autostole kan indeholde skadelig kemi. Se her hvillke autostole du bør undgå.
 7794 

Når vi sætter vores børn i en autostol, går vi ud fra, at den beskytter barnet, hvis uheldet er ude. Men de færreste undersøger, om stolens betræk indeholder sundhedsskadelige kemiske stoffer.

Forbrugerbladet Tænk har undersøgt en række autostoles betræk, polstring og seler for kemikalier, der ikke bør være i nærheden af børn.

3 ud af de 25 testede stole indeholder ftalater over de danske grænseværdier og bromerede flammehæmmere, som er på EU’s liste over særligt problematiske stoffer.

"Det er rigtigt ærgerligt, for faktisk viste resten af testen, at autostolene giver bedre og bedre sikkerhed for børnene", siger Gitte Sørensen fra Tænk.

Sundhedsskadelig kemi i autostole er problematisk, fordi børnene sidder i stolen i mange timer, og huden tit har direkte kontakt med stolens betræk.

Pas på disse 3 autostole

Chicco Keyfits:
Til de mindste børn op til cirka 1 år. Autostolen har et højt indhold af flammehæmmere i betrækket.

Kiddy Energy Pro 2:
Til mellemgruppen omkring 1-4 år. I denne autostol fandt Tænk et højt indhold af flammehæmmeren TCEP - dog mest i stolens fyld og mindre i betrækket, som kommer i direkte kontakt med barnet.

Akta Graco Belogic I / II:
Til mellemgruppen omkring 1-4 år. Autostolen har store problemer med alt for stort indhold af både ftalater og flammehæmmere. Indholdet af ftalaten DIBP er over den danske grænse for småbørnsartikler, og flammehæmmeren TCEP er på EU’s liste over særligt problematiske stoffer. Begge stoffer blev fundet i betrækket.

Kilde: Politiken

24-05-2011

Kommentarer

Bobthebuilder  24-05-2011 kl. 13:18 Anmeld

nej.. ikke på listen i hvert fald.. men hovedformålet må vel også være sikkerheden i bilen fremfor alt.. så må man jo undgå kemien andre steder i dagligdagen..

Aahsmukke  24-05-2011 kl. 14:56 Anmeld

Nej vores er heldigvis ikke på listen...

lionesse  24-05-2011 kl. 17:07 Anmeld

pyha vores 2 er heldigvis heller ikke på listen

Blob4  24-05-2011 kl. 17:23 Anmeld

Hvor bekymrende! Man kan squ snart hverken give sine børn mad, lade dem lege med bolde, fordi der er ftalater i. Og nu skal man også bekymre sig om dette. Gud fri mig snart. Og jeg er åbenbart en ravne mor, for mine børn får ikke kun "lørdags slik". Hvis jeg har lyst til at give dem et par vingummier på en hverdag , så får de det, og et glas sodavand når der er gæster m.m. Så længe de også spiser frugt hver dag og gnavegrønt til aftensmaden, så går det nok. Det sidste jeg oplevede var at de heller ikke må få kage med i børnehaven mere, uden at der er masser sundt også. Til en fødselsdag?? Og ingen kiks eller noget i madpakken. Det er blevet lidt for hysterisk til min smag.

Bobthebuilder  26-05-2011 kl. 11:34 Anmeld

enig... det er vel en opvejning hele tiden af hvad man gør ikke gør.. spiser de sundt og varieret, så sker der ikke noget ved at hygge sig ved lejligheder..

Chokofin  29-05-2011 kl. 14:10 Anmeld

Personligt er det lige før jeg er holdt op med at læse noget nogen steder!! Se lige på os! Se på vores forældre?? Jeg tror nu nok at vores unger skal overleve at lege med en bold, der ikke er fremstillet økologisk! det er børn, ikke hunde, de bider da vel for pokker ikke bolden i stykker og æder den eller hva? ;)
Alt det hysteri er ved at blive (har længe været) ALT alt for meget! Hvis bare man bruger hovedet så skal det jo nok gå alt sammen, og desuden; man skal ha 7 pund skidt om året! hvis ikke vores børn får bakterier, så blir de bare så meget mere syge når det er... hilsen endnu en ravnemor (der i øvrigt giver sit barn ostehapser med i madpakken og lader ham spille bold på den bare jord UDEN skumgummi underlagt og vat!!) ;) ;)

Rebecca Persson  03-06-2011 kl. 13:58 Anmeld

Jeg SER på os. Jeg ser, at 2 ud af 5 danske mænd har nedsat sædkvalitet. At flere og flere børn fødes med misdannelser. Fra 2000 til 2004 steg antallet med 24%. At flere og flere har problemer med fertiliteten.

Min ældste datter på 12 har en medfødt hjerneskade, opstået på uforklarlig vis i fostertilstanden. Så for mig er det ikke abstrakt læsning eller noget, der kun sker for naboen.

Jeg erkender, at vores viden om hormonforstyrrende stoffers cocktaileffekt er milevidt fra bare for 10 år siden. Jeg har måttet stå op af min tornerosesøvn og erkende, at det ikke er lige meget, hvilke stoffer, min familie og jeg omgiver os med. Det er især vigtigt for fostre og babyer.

Men der er forskel på skidt! Ja, 7 pund skidt om året, men af den gode slags. Almindeligt forekomne ufarlige bakterier og banale bakterieinfektioner fra mennesker og husdyr er godt skidt, som træner immunforsvaret. Så mine børn har jord under neglene og kommer sjældent i bad ;-)

Men skidt skidt - nej tak. Skidt skidt er støv og dårligt indeklima, fordi det opsuger giftstoffer. Ftalater og parfume er også skidt skidt.


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Indkøbsguide: Autotilbehør

Nordens største babyshop

Denne autostol er klart den bedste

Livsfarlig autostol dumper i test

Andre folks børn i bilen

De bedste autostole til børn

Ny test afslører farlige autostole

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

autostole

ftalater

Læs meget mere om kost og ernæring, udvikling og babys ve og vel:

Baby









Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau





Få dit barns navn indgraveret i sutten. En pakke Navnesutter koster fra kr. 65. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten





Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center





Skal du gå til apa? Apa er kurser omkring fødslen og tiden efter. Se vores store udvalg af kurser med mange temaer bl.a. babymotorik og babyrytmik.

 apa - København






GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.



© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook