Kommende mødre gør klogt i at sætte sig godt ind i flyselskabets regler for gravide, inden de begiver sig ud på en rejse.
Det måtte en gravid kvinde og hendes mand sande, da de efter 4 uger i Tyrkiet blev bedt om at stige af flyet, inden det satte kursen mod Danmark.
Kvinden var 33 uger henne i sin graviditet og kunne ikke fremvise en lægeerklæring, der viste, at hun var frisk nok til at flyve trods den struttende mave.
Ægteparret måtte købe nye flybilletter og skaffe en lægeerklæring, før turen kunne gå hjemad. De krævede efterfølgende de ekstra udgifter dækket af flyselskabet, som blankt afviste kravet.
Flyselskabet afviste klagen med, at parret hverken før eller efter købet af flybilletterne havde undersøgt selskabets regler for gravide.
Sagen endte i Forbrugerklagenævnet, hvor ægteparret tabte og derfor selv hænger på regningen.
De fleste flyselskaber har reglerne for gravide beskrevet på deres hjemmeside. Hos SAS og flere andre selskaber kan gravide frit flyve indtil 4 uger før termin. Mellem 2 og 4 uger før termin kan den gravide stige om bord, hvis hun har en lægeerklæring med sig.
Men andre selskaber har dog mere strikse regler for de kommende mødre. Hos lavprisselskabet EasyJet skal alle gravide have en lægeerklæring med på rejsen fra 28. uge, og selskabet tillader slet ikke gravide at rejse efter 35. uge.
Har du prøvet at flyve, mens du var gravid? Medførte det problemer? Hvor langt henne var du, og hvilket flyselskab fløj du med? Skriv en kommentar herunder.
Kilde: Ritzau
22-09-2011

|