Smitsom leverbetændelse rammer børnehave Tre børn og en forælder i Børnegården Regnbuen i Sønderborg er smittet med den mildeste form for leverbetændelse, hepatitis A.
3768
Tre børn og en forælder i Børnegården Regnbuen i Sønderborg er smittet med den mildeste form for leverbetændelse, hepatitis A (også kaldet gulsot).
Ingen forældre har valgt at holde deres barn hjemme. "Der er ingen grund til at dramatisere. Vi er løbende i tæt kontakt med embedslægen, der giver os anvisninger", siger Ulla Hansen, der er leder af institutionen.
"Det er relativt ufarligt for børn. De bliver sjældent syge, men voksne kan blive ret syge af gulsot. Så det er altså af hensyn til de voksne, at vi behandler for det", siger embedslæge Henrik Kirkeby.
Over 200 børn, forældre og medarbejdere er blevet eller skal vaccineres.
Børnehavens leder eller embedslægen ved ikke præcist, hvorfra smitten stammer. Den kan stamme fra familiernes rejser i udlandet, hvor sygdommen især findes i Asien, Afrika og Sydamerika.
"Vi har altid været meget omhyggelige med at vaske børnenes hænder og kun bruge engangshåndklæder. Men nu bruger vi også engangshandsker til bleskift, og vi er ekstra opmærksomme på hygiejnen", siger Ulla Hansen.
Det har forældrene til de 54 børn også fået at vide, at de skal være. Selv om det er alvorligt med en leverbetændelse, er det især farligt for voksne, der kan få skader på leveren.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn af indvandrerforældre vaccineres, inden de rejser på besøg i hjemlandet. Forældrene skal selv betale den dyre vaccine, og derfor bliver mange ikke vaccineret.
De seneste 4 år er mellem 2 og 10 børn om året blevet smittet med hepatitis A i en daginstitution.