Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Silkes lynfødsel Silkes lynfødsel

Mette var på sygehuset i 21 timer, fra hun kørte hjemmefra og var ude igen med lille Silke.
 2226 

Skrevet af Mette

De første 12 uger havde jeg kvalme hver morgen og formiddag. Det hjalp at spise ristet brød med smør.

14. marts 2004:
Fuld af kvalme. Kunne ikke være nogen steder og spiste ingenting. Havde det bedst om natten, hvor jeg sov hele tiden. Havde det bedst om dagen, når jeg lå ned, ellers skulle jeg tisse konstant.

19. marts 2004:
Kastede op i går aftes. Kunne ikke falde til ro. Følte du fyldte hele maven. Vågnede kl. 6.30. Da jeg stod op kl. 7.30, gik jeg i bad. Skulle helst lave noget fysisk hele tiden. Det var som om, at veerne begyndte.

Mors gamle råd: Der går 14 dage, så det bliver natten mellem d. 1. og 2. april. Slut med kvalme efter opkast i går aftes.

26. marts 2004:
Var meget sulten hele tiden. Havde det godt. Havde en masse energi, der skulle brandes af. Jeg ville gerne i haven.

1. april 2004:
Kl. 8.20 er tegnblødning kommet. Hele dagen optræk til veer. Havde det bedst, når jeg gik og lavede noget. Jeg var i haven sammen med Sofie og Lærke og fik pakket en taske, som de skulle have med op til bedstemor og bedstefar, for jeg var sikker på, at der ville ske noget i løbet af natten.

Manden var hjemme fra arbejde kl. 16.00. Han gik i haven, klippede roser ned og slog græs. Jeg lavede aftensmad - varm kartoffelsalat. Vi spiste kl. 17.30. Det gik fint. Jeg måtte bare rejse mig ind imellem for at klare en ve.

Kl. 19.00 ringede han til kortklubben og aflyste, at det skulle være hos os. Kl. 19.30 kørte han op til bedstemor og bedstefar med pigerne. Bedstefar var alene hjemme, for bedstemor var til revy, så han var noget overrasket over, at de lige pludselig skulle komme. Så gik det ellers stærkt. Jeg lagde tøj på plads. Der var vidst kun 3-4 minutter imellem hver ve.

Han var tilbage igen kl. 20.15. Jeg mente godt, at han kunne nå at hvile sig. Jeg gik i bad kl. 20.30. Der begyndte presseverne. For hver ve måtte jeg skrue endnu mere op for det varme vand. Kim kom ud i badeværelset kl. 20.40, og jeg mente, at vi snart skulle køre. Da jeg kom ud af badet, var der pressetrang, og han måtte hjælpe mig i tøjet.

Kl. 20.50 ringede jeg over på fødegangen. Jeg kunne næsten ikke sige noget i telefonen. Vi kørte hjemmefra kl. 21.00. Mig liggende på bagsædet på en masse håndklæder. Kim kørte, så hjulene hvinede, og bilen lugtede helt varm, da vi parkerede foran Fredericia Sygehus kl. 21.14. Vi har normalt ½ times kørsel derover.

Kunne ikke få elevatoren til at virke, så vi gik op af trapperne – heldigvis uden presseveer. Da de åbnede døren ind til fødegangen, var der presseveer igen. Jeg når lige at fremstønne: "Jeg skal føde", hvortil jordmoderen svarer: "Ja ja".

Hun får mig hjulpet hen til døråbningen ind til fødestue 1 - den med det store badekar - så presses hovedet ud. Jeg når lige at sige: "Nu kommer hovedet". Jordemoderen får mig hen til sengen, så jeg kan ligge ned, og de kan få tøjet af mig. Der havde Silke allerede sagt lyde fra bukserne. Det var den mest underlige fornemmelse at føde hende i mine trusser.

Vi snakker stadig om, hver gang jeg har dem på, at det var dem, Silke blev født i. Da jordemoderen får mig lagt på briksen, er hun meget interesseret i, om jeg er sprunget fra top til tå, men der er overhovedet ikke sket noget.

Hun blev født kl. 21.15. Min taske og mit tøj lå sådan spredt fra indgangen til fødegangen og hen til døråbningen, så det så lidt rodet ud. Jeg havde mange efterveer. Jeg blev kørt op på stue 2 – enestue - på barselsgangen 2 timer efter. Så der kørte Kim hjem.

2. april 2004:
Jeg har næsten ikke lukket et øje hele natten, for så er der lyde ude på gangen osv. Den nybagte far og de to store piger og min mor kom over kl. 11 om formiddagen. De var der ½ times tid. Om eftermiddagen kom min søskende for at se den hurtige dame.

Kim og pigerne hentede os kl. 17.30. Var hos bedsteforældrene og spise kl. 18.00. Helt hjemme kl. 19.00. Mor og far kom over kl. 20.30. De skulle jo have sat storken op med det lyserøde bånd for 3. gang, og far kunne ikke dy sig. De kørte igen kl. 22.00. Var på sygehuset i 21 timer, fra vi kørte hjemmefra og var ude igen.

Nu har jeg 3 dejlige piger fra 2000, 2001 og 2004. Den første fødsel var vi på sygehuset fra kl. 5.30, til hun blev født kl. 7.44. 2. gang var det fra kl. 18.30-20.38 og 3. gang fra 21.14-21.15.

Jeg vil gerne have 4 børn, men jeg er ikke sikker på, at jeg når sygehuset næste gang. Alle mennesker omkring os bliver også ved – hvornår kommer lillebror, eller hvornår kommer drengen? Jeg tror kun, vi kan lave piger, men det er som om, man skal have en af hver.

Silke er en dygtig pige. Sover igennem fra første nat herhjemme. I dag er hun 9 måneder gammel. Hun har allerede 8 tænder, rejser sig op ved alting og går rundt ved alt, så hun har travlt, ligesom ved fødslen. Det går desværre alt for hurtigt. Jeg glæder mig allerede til at skulle være gravid igen.

15-02-2005

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Silles lynfødsel

Fødslen af mit andet barn - endnu et mirakel

Født i et lyskryds

Fødte pige på badeværelset

Emmas turbofødsel

Fødslen af min anden søn Yonas

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

lynfødsel

Fredericia

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

Marylou Studio er et innovativt studie, hvor kvalitet, nytænkning og god tid er i højsædet. Jeg er portrætfotograf og har specialiseret mig inden for baby-, børne- og familieportrætter.

 Marylou Studio

Gør barnedåben personlig ved at få skrevet barnet navn på farverige silkebånd eller servietter. Pynt bordet med det flottest fest pynt alt her hos Frk. Fest

 Frk. Fest

Her finder du et væld af personlige gaver til især dåb. Babybogen - Barnets første bog, dåbsglas, legetøj, bordflag og meget mere. Alt sammen personliggjort med barnets navn. Kig ind!

 Min Personlige Gave

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2020

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Babyfree.dk | Facebook