Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Nye regler kan koste nyfødte livet Nye regler kan koste nyfødte livet

Nyfødte og deres mødre sendes hjem fra sygehus efter kun 2 timer. Det kan koste liv.
 8264 

Hurtig hjemsendelse af nybagte mødre og deres børn blot 2 timer efter fødslen på et regionssygehus risikerer at koste liv.

Det mener ledende sundhedsplejerske Margit Krabbe i Århus Kommune.

"Vi ser flere og flere børn, som kommer i direkte livsfare. Det rammer de førstegangsfødende. Nogle mødre tror, det er helt naturligt, at de nyfødte sover hele tiden, men det er det ikke", siger Margit Krabbe.

Tal viser nu, at stigningen af ambulante behandlinger og genindlæggelser efter fødsler er steget med henholdsvis 60 og 40 procent.

"Regionerne lever ikke op til deres ansvar med specielt at følge de førstegangsfødende i de første 5 døgn efter fødslen", siger Margit Krabbe.

Margit Krabbe fortæller om et konkret eksempel fra Århus, hvor et meget lille nyfødt barn på kun 1.870 gram blev udskrevet, efter dog at have været indlagt i 10 døgn med sin mor.

"Men på det tidspunkt havde barnet tabt 10 procent af sin fødselsvægt, og det er ganske alvorligt for så lille et barn", siger Margit Krabbe.

Hun mener, at regionerne bør garantere, at børn og mødre ikke sendes hjem, før de kan klare sig, og amningen fungerer.

Hvor hurtigt blev du sendt hjem efter fødslen? Ville du ønske, at du kunne være blevet på fødestedet i længere tid? Skriv en kommentar herunder.

Kilde: Ritzau

23-08-2011

Kommentarer

kristinaoglucas  23-08-2011 kl. 9:28 Anmeld

‎1. gang. 2 dage efter eget ønske (akut ks). 2. gang. 5 dage efter (planlagt ks).

Heidip  23-08-2011 kl. 9:31 Anmeld

fødte torsdag kom hjem søndag udskrevet mandag

jholme  23-08-2011 kl. 9:32 Anmeld

‎2 dage begge gange, men ville ønsker jeg kunne have kommet hjem før anden gang..;-)

babydingo  23-08-2011 kl. 9:34 Anmeld

‎1 gang 4 dage. 2 gang 9 timer da jeg fødte kl 23 men ville gerne have været hjemme før 2 gang.

DorT  23-08-2011 kl. 9:46 Anmeld

Det er grotesk!! Kan sagtens huske hvordan man stod famlende overfor dette lille nye skrøbelige væsen 1. gang. Blev på hospitalet 5 dage fordi amningen aldrig kom igang. Næste gang (okt 11) føler jeg mig mere sikker

Lillemor81  23-08-2011 kl. 9:52 Anmeld

min søns fødsel endte med et akut kejsersnit.. jeg lå få timer på selve fødegangen, derefter kom jeg på patienthospitalet og var indlagt der i 4 dage. Hvilket jeg var taknemmelig for.. men sådan som de nye regler er, tror jeg at der er mange der kommer galt afsted.. det er jo helt åndsvagt.. især for første gangs fødende og de helt unge mødre.. det kan godt være at man måske har familien og venner bag sig, men alligevel vil man jo gerne have råd fra de faglærte

pippi7184  23-08-2011 kl. 9:56 Anmeld

første gang var jeg der et døgn og kun fordi de syntes da at man som første gangs fødende skulle blive der, jeg ville helst bare hjem :) anden gang fødte jeg hjemme ;) Men når det er sagt tror jeg det er de færreste der har det sådan, det burde være efter det behov den enkelte har :)

Aahsmukke  23-08-2011 kl. 11:10 Anmeld

Første gang fødte jeg torsdag og tog efter eget ønske hjem søndag. Anden gang fødte jeg kl. 03.33 og var hjemme kl. 7.30 og har 30 min kørsel til hospitalet. Ville gerne ha blevet lidt længere men ingen komplikationer og så var der jo ingen der spurgte om jeg ville blive.

Linda1980  23-08-2011 kl. 11:18 Anmeld

Fødte kl. 6.46 efter et forløb på over 24 timer. Fik muligheden for at blive i to dage (førstegangsfødende) men valgte selv at tage hjem næste eftermiddag.

lkh124  23-08-2011 kl. 12:09 Anmeld

Første gang var jeg indlagt i 6 dage, og ville meget gerne have været hjemme før. Anden gang blev jeg der i ca 8 timer. Tredje gang 3 dage pga igangsættelse med dødfødt barn i 20. Uge. Fjerde gang fødte jeg kl 03.46 og var hjemme til frokost. Femte gang var jeg der i 3-4 timer og sjette og sidste gang fødte jeg kl 19.49 og var hjemme ved midnat. Jeg har haft det fint med mine ambulante fødsler, og ville ikke være blevet der længere.

Bobthebuilder  23-08-2011 kl. 12:31 Anmeld

første gang 7 dage. anden gang 10 dage.. 3. gang efter 48 timer.. og skal også være der 48 timer denne gang.. de første 2 født med infektion og derfor indlagt på neo, 3 gang 48 timer til obs. og det også denne gang.

gsfa83  23-08-2011 kl. 14:22 Anmeld

‎1. gang: 2 dage (efter eget ønske), 2. gang: 1 dag.

Lottesdrenge  23-08-2011 kl. 15:36 Anmeld

Med vores første barn var vi der 5dage, men ville gerne haft været der nogle dage mere, da jeg ikke havde amningen på plads og var meget nervøs for at komme hjem og det ikke fungerede, følte lidt jeg blev smidt ud.
Men nr 2 var vi der i 11 dage, da han var født 5uger før tid og havde fået gulsot og skulle i lys, der kunne jeg godt mærke at det var længe men vores søn havde brug for det. Så jeg synes også det er for dårligt at man begynder at smide folk og så bebser ud efter nogle få timer.
Hvis vi skulle have nr 3 ville jeg da ønske at vi kan få lov at blive et par dage.Børn er jo ikke ens og man glemmer lidt, så derfor er det vigtigt at få den bedste start og deres bedste start på livet.

Sweet  23-08-2011 kl. 17:20 Anmeld

‎1. gang. tog hjem efter 3 dage på patient hotel, hvor vi kun havde kontakt med personalet når de kom forbi for at kigge til den lille. 2. gang tog jeg hjem efter 3 timer. 3. gang fødte jeg hjemme og det var helt klart den bedste fødsels oplevelse.. jm tog hjem efter ca 3 timer (men det tog kun så lang tid fordi jeg ikke kunne tisse efter fødsel...) Vil opfordre flere til at overveje hjemmefødsler. Man har Jm for sig selv (og lige i nærheden så man blot kan kalde) ingen stress og meget mere intenst.. skulle jeg have en 4. gang... så blev det helt klart en hjemmefødsel (men vi skal desværre ikke have flere).. :o)

Simons-mor  24-08-2011 kl. 12:08 Anmeld

Vi var alle 3, far, mor og barn, indlagt i 4 døgn på Hillerød Hospital, og det var en fantastisk oplevelse..

Jeg fik hjælp med amningen, som ikke fungerede, og vi blev alle støttet i pludselig at være blevet en lille familie..

Hilsen Simons mor :o)

enel82  26-08-2011 kl. 8:00 Anmeld

Vi lå på sygehuset i to døgn som førstegangsfødende og det var helt okay. Vi var trygge ved at komme hjem og det virkede som om amningen fungerede...Vi måtte gerne blive længere men valgte at lade være. Tænker at det altid vil være meget individuelt. Denne gang har vi fået tilbudt at blive et ekstra døgn på Viborg sygehus selvom reglen hedder man skal hjem efter nogle timer. Det virker som om nogle jordemødre selv bøjer reglerne lidt og det synes jeg er den helt rigtige måde at gøre det på. Sådan at reglen er en guideline.


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Forringede forhold for nybagte mødre

Kritik af hurtig hjemsendelse efter fødsel

Ambulant fødsel medfører oftere gulsot

Nyfødte sendes hurtigere hjem

Succes med tidlig hjemsendelse af for tidligt fødte

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

hjemsendelse

Læs meget mere om forberedelse til fødslen og om selve fødslen:

Fødsel

Få dit barns navn indgraveret i sutten. En pakke Navnesutter koster fra kr. 65. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

Skal du gå til apa? Apa er kurser omkring fødslen og tiden efter. Se vores store udvalg af kurser med mange temaer bl.a. babymotorik og babyrytmik.

 apa - København


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook