Hoppeborgen er sommerlandets farligste sted Hoppeborge og hoppepuder er den helt store synder i skadestuernes register over tilskadekomne på landets forlystelsesparker og sommerlande.
2941
Hoppeborge og hoppepuder er den helt store synder i skadestuernes register over tilskadekomne på landets forlystelsesparker og sommerlande. Næsten hver fjerde skade opstår, når børnene ramler ind i hinanden eller træder forkert og brækker eller forvrider lemmer i de tilsyneladende så harmløse bløddyr.
En opgørelse fra ulykkesregisteret på skadestuer dækkende 14 procent af den danske befolkning viser, at over 2.200 mennesker på landsplan kom til skade i sommerlande og andre forlystelsessteder i årene 2001 og 2002.
Tallet er så vidt muligt renset for ulykker, der lige så godt kunne være sket andre steder.
De fortrinsvis børn, der er kommet galt af sted i hoppeborge og hoppepuder, er taget ud af samtlige tilskadekomne i aldersgruppen fra 0 til 89 år. Derfor står hoppeborgene reelt for en større ulykkesfrekvens, idet man må formode, at ikke mange voksne bevæger sig op på det gyngende underlag.
Men også radiobiler (12%), rutschebaner (7%) og trampoliner (6%) ligger højt på skadelisten. Derimod er for eksempel vandrutschebaner (4%) og svømmebade (3%) ikke de store syndere, og overraskende nok er klatremure, tovbaner, hængebroer og legetårne helt nede på en skadefrekvens på omkring 1%.
Det skal bemærkes, at tabellerne er begrænset til de ulykker, der har medført henvendelse til sygehusvæsenet. Ulykker, der er behandlet i hjemmene og af egen læge, indgår således ikke i materialet.