Skaldyr medfører små børn Kvinder, som ofte spiser skaldyr, har øget risiko for at føde mindre børn, viser ny undersøgelse.
4706
Det er sundt at spise fisk og skaldyr, og allerhelst skal vi spise 200-300 gram om ugen, lyder myndighedernes kostråd.
En ny undersøgelse af knap 2.400 gravide franske kvinder viser imidlertid, at skaldyr øger risikoen for at føde såkaldte SGA-børn, der vejer mindre og er kortere end gennemsnittet. Mødrene skal vel at mærke spise skaldyr mindst 2 gange om ugen, før risikoen er forøget, viser undersøgelsen.
Derimod kan et måltid fisk mere om måneden være med til at forøge barnets fødselslængde. Kvinder som spiser saltvandsfisk mere end 2 gange om ugen har nemlig lavere risiko for at føde SGA-børn end kvinder, der spiser fisk mindre end 1 gang om måneden.
Kvinder i den fødedygtige alder bør holde igen med visse fede fisk og store rovfisk, fordi de kan indeholde miljøfremmede stoffer og tungmetaller.