Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Kejsersnit på moders ønske Kejsersnit på moders ønske

Hvorfor vælger nogen at få kejsersnit uden lægelig eller medicinsk grund?
 12605 

En bruger spørger i debatten:

Mit spørgsmål er ganske enkelt: Hvorfor i al verden vælger man helt frivilligt at få lavet et kejsersnit?

Jeg ved godt, at der er er mange kvinder,der får foretaget et kejsersnit på grund af det ene eller det andet. Men hvis man er sund og rask, og der ingen god grund er til at få kejsersnit, hvorfor gør man det så?emilies mor

Frygt, vil jeg tro. Jeg ved det ikke rigtigt. Jeg skal selv have planlagt kejsersnit til oktober, men frygter da det mere end, hvis jeg skulle føde naturligt.

Jeg har en fødselsskade, som nu efter 6 år stadig ikke er blevet rettet, og den vil forårsage større og sikkert uoprettelige skader, hvis jeg fødte naturligt, så jeg havde vist ikke så mange valg.

Men jeg kan næsten forestille mig, at frygt og uvidenhed omkring de risici, der er omkring kejsersnit, er grunden.

Jeg kender en fra USA, som nægtede at føde naturligt, da hun mente, at hendes sexliv ville blive ødelagt for livet, og det virkede helt forkert på mig. Men det var hendes valg.Heidi

Tja, måske frygt. Det kommer jo an på flere omstændigheder, og hvad frygten er baseret på.

Jeg valgte ikke et kejsersnit selv første gang, men sådan endte det. Denne gang vælger jeg det selv, for det er det, jeg føler mig tryg ved, og min beslutning er jo denne gang baseret ud fra min erfaring.

Jeg føler mig hverken som mindre mor eller mindre kvinde ved at fravælge den naturlige fødsel, og selv om der selvfølgelig er risici ved et kejsersnit, for det er jo en operation, så er en fødsel jo altså heller ikke altid helt uden komplikationer og efterfølgende - og nogen gange langvarige - gener.Eva

Ja, det lyder helt åndsvagt at vælge noget så smertefuldt, risikofyldt og unaturligt, men lige netop det viser jo også, at angsten for en fødsel virkelig må være stor og meget alvorlig, når man frivilligt vælger det. Jeg har selv valgt at få begge mine børn ved kejsersnit, og for mig er det den bedste måde.2xkj

Her blev det bestemt ikke valgt, fordi det handlede om frygt, men fordi der var risiko for komplikationer. Så her ville jeg da allerhelst have født naturligt.

Havde det derimod handlet om frygt, så havde jeg virkelig håbet, at der havde været nogle kompetente fagfolk, der havde støttet mig og hjulpet mig til at overvinde eventuel frygt for fødslen.

Jeg ville ønske, at jeg havde kunnet føde mine sidste to naturligt, men efter at jeg ved første fødsel fødte en pige på næsten 5 kg, der sad fast, og jeg blev revet så meget i stykker, at de ikke ville lade mig føde, så var planlagt kejsersnit et rart alternativ til fødsel.

Men jeg synes bestemt ikke, man skal vælge det, hvis der ikke er en fysisk grund til at ville have kejsersnit. Det koster jo også samfundet en masse penge, og jeg synes, at man skal sætte ind og bruge pengene på at hjælpe de gravide over deres fødselsskræk i stedet.G

Nogle gange vælger man det måske, fordi man ikke ved bedre. Min første søn vendte forkert, og fordi jeg var 1. gangsfødende, anbefalede de mig at få kejsersnit, fordi der kunne være store komplikationer ved at føde ved sædefødsel som 1. gangsfødende.

Jeg var rigtig ked af det, men hvad ved man som 1. gangsfødende? Man retter vel bare ind. Jeg vil så sige at det var en fantastisk oplevelse, som jeg den dag i dag ikke er spor ked af.

Mit andet barn skulle jeg føde normalt. Hun var dog meget stor og ville ikke ud trods heftige veer. Og igen, fordi hun kom kun 1 år efter den første, blev jeg i min seng fyldt med veer, vedrop m.m. anbefalet kejsersnit for ikke at risikere, at det første kejsersnitar sprang op. Og halvt dopet af smerte sagde jeg ja. Min datter døde under kejsersnittet.

Mit tredje barn fik jeg så også ved kejsersnit, da man efter 2 kejsersnit fraråder at føde naturligt. Det synes jeg så ikke, at jeg blev gjort opmærksom på, da jeg fik foretaget mit 2. kejsersnit. Måske gjorde jeg og kan bare ikke huske det.

Mit 4. barn blev jo så uundgåeligt også født ved kejsersnit. Jeg ville aldrig have valgt det frivilligt, men det var åbenbart bare sådan, det blev. Og det har absolut ikke været mindre oplevelser end almindelige fødsler (nu har jeg jo kun været rigtig tæt på med mit 2. barn men aldrig helt igennem en almindelig fødsel).

Jeg ville bare aldrig have valgt det frivilligt. Veerne og udvidelse og pressefasen var slem. Men det var min efter-kejsersnit-periode også!porsdam

Jeg har fået begge børn ved planlagt kejsersnit. Ved min søn i 2006 opdagede man tilfældigt ved en ekstra scanning, at min moderkage var foranliggende, og så må man ikke føde selv, da det kan være farligt for barnet.

Anden gang her for 10 måneder siden gik alt egentlig, som det skulle, og på trods af frygten for fødslen var jeg ved at indordne mig på at skulle. Men en uge inden termin scannede de hende til 4.800 gram, og jeg var fuldstændig færdig.

Jeg havde også mange rygsmerter, og var meget bange over at skulle føde så stort et barn, særligt med et tidligere kejsersnit in mente.

Vores datter vejede 4.640 gram, da hun kom ved planlagt kejsersnit en uge over tid. En ordentlig basse var hun, og lægen sagde, det var godt, hun ikke blev født normalt.

Begge perioder efter kejsersnit har været okay. Denne gang har jeg nok været lidt mere påpasselig og lade det hele bedre. Men det har ikke været helt nemt med en 3-årig i huset, som har krudt i numsen.Odenseaneren

Medicinske grunde, eller nogen gange kan der være komplikationer, som gør, at en almindelig fødsel frarådes. Det har jeg fuld forståelse for. Jeg har selv født mine tvillinger ved planlagt subakut kejsersnit i uge 30+6.

Men hvorfor man vælger et kejsersnit som mothers request? Fordi man er bange for smerten ved en almindelig fødsel. Fordi man er kontrol freak, der vil vide nøjagtigt, hvornår barnet bliver født. Der er mange forklaringer.

Jeg ville ikke vælge nogen af dem. For smerterne ved et kejsersnit kommer bare bagefter, hvor den almindeligt fødende kan slappe af.

Flere, jeg kender, som har fået kejsersnit, har haft ondt op til 6 måneder efter. Jeg har bare været heldig og kunne nøjes med 3 uger, hvor jeg ikke kunne ligge i min seng. Så ja, jeg er enig. Det er da nonsens at vælge det selv.Har du valgt at få et kejsersnit uden lægelig eller medicinsk grund? Hvorfor valgte du det? Skriv en kommentar herunder.

12-01-2012

Kommentarer

Tinkywinky  13-01-2012 kl. 9:36 Anmeld

Har heldigvis født alle mine 3 naturligt og ville aldrig vælge kejsersnit hvis jeg kunne blive fri.

Frejas mor  13-01-2012 kl. 9:38 Anmeld

Jeg fik akut første gang. Og er i tvivl om hvad jeg skal om ca. 1 mdr. Jeg fik fjernet min blindtarm i tirsdags og jeg er ikke helt med på at prøve normalt igen.

MariaWestfall  13-01-2012 kl. 9:40 Anmeld

Født min søn ved kejsersnit, da de ikke mente han ellers ville klare fødslen, men ville klart have foretrukket en almindelig fødsel!

supermic  13-01-2012 kl. 9:44 Anmeld

har født 5 børn normalt, valgte at min 6 og sidste fødsel skulle være kejersnit, fordi min krop ikke kunne føde selv 5 gang, så det var en lang sej kamp.og det blev dog også den bedste fødsel jeg har haft..

salvesen  13-01-2012 kl. 9:45 Anmeld

Jeg har født alle mine 3 børn på den "normale" måde. Første gang var så ved, at ende i kejsersnit, men blev klaret i sidste øjeblik.. Jeg vil for alt i verden føde normalt. Elsker simpelhen det man udretter. :) Men når det er sagt, så er der nogen der reelt er bange for, at føde selv, og dem skal man lytte til. Kejsersnit for bare, at undgå smerten osv. synes jeg er noget fis. Ja det hør ondt, at føde. Det ved man. :)

cille84  13-01-2012 kl. 9:45 Anmeld

fødte normalt første gang og fik hyberakut kejsersnit anden gang og skulle vi have haft flere havde det blevet kejsersnit mærkede intet til kejsersnittet trods meget aktivitet 14 timer efter kejsersnittet ( flyvetur og lange gåture) men var godt øm efter normale fødsel.

mynte-25  13-01-2012 kl. 9:54 Anmeld

jeg har født mit første barn ved Planlagt Kejsersnit p.g.a at jeg har en dårlig ryg , men også fordi jeg ikke er tryg ved at føde normalt.. nu venter jeg mit andet barn og lillesøster kommer også til verden ved et Planlagt Kejsersnit .....

Linda1980  13-01-2012 kl. 10:47 Anmeld

Jeg fødte vores datter normalt. Ville aldrig vælge kejsersnit med mindre det var absolut nødvendigt men kan da godt forstå de kvinder der vælger det. En fødsel er altid en helt speciel oplevelse uanset om man vælger en naturlig fødsel eller kejsersnit og det er den enkelte kvindes valg.

Ute75  13-01-2012 kl. 11:02 Anmeld

Vores to store er født normalt. 3.fødsel endte med akut kejsersnit. Nu skal jeg ikke ha flere børn, men ville til hver en tid foretrække en alm. fødsel.

Bobthebuilder  13-01-2012 kl. 12:41 Anmeld

et ømt punkt tror jeg.. har selv født 4 børn ved almindelig fødsel.. sådan er vi jo fra naturens hånd skabt til at føde.. og jeg har haft det fint med det.. sådan skal det være for mig.. også selv om det gør ondt.. man kan være stolt over hvad man har bedrevet bagefter.. MEN når det er sagt, så er der bare nogle gange at det er vigtigere for moderen at der er ro omkring og man ved det er kejsersnit.. og det er ok for mig. .det er op til folk selv hvad de vil.. jeg vil bare ikke vælge det..

betteene  13-01-2012 kl. 15:57 Anmeld

Jeg fik det her ved nr 5 og kan ikke forstå at folk vælger det. Jeg er så en af dem der havde mega ondt flere uger. Han er fra 22 november og skal stadig passe på hvad jeg laver..

LN1973  13-01-2012 kl. 20:46 Anmeld

Primært angst. Jeg kender flere der har haft så traumatiske fødsler, at de har valgt KS anden gang, eller slet ikke har fået nr 2. Det kan man slet ikke sætte sig ind i hvis man er en af dem, der har klaret fødslen godt og ikke har oplevet at blive udsat for overgreb og kastet rundt med som et stykke slagtekvæg i timevis, mens man var nærmest bevidstløs af smerte.

Omvendt har jeg haft så nemt ved at amme, at jeg ikke "fatter, hvorfor i alverden nogen frivilligt vælger flaske" for nu at blive i trådstarterens lidt nedladende terminologi. Men sådan er der jo så meget.


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Fik kejsersnit så far kunne nå at se barnet

Fedme forøger risiko ved kejsersnit

Ultralyd afgør om det er sugekop eller kejsersnit

Foranliggende moderkage (placenta prævia)

Bedre førstegangsfødsler medfører færre kejsersnit

Rekord i antallet af kejsersnit

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

kejsersnit

planlagt kejsersnit

Læs meget mere om forberedelse til fødslen og om selve fødslen:

Fødsel

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook