Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Må dit barn græde sig i søvn? Må dit barn græde sig i søvn?

Er det farligt for dit barn, hvis du lader det græde sig i søvn? Få svaret her.
 11777 

Er det farligt for dit barn, hvis du lader det græde sig i søvn? Det spørgsmål dukker jævnligt op.

Men "Godnat og sov godt"-metoden, der bruges af mere end 40 procent af danskerne, er uskadelig. Det siger flere videnskabsfolk, der har forsket i "kontrolleret trøst", som metoden mere videnskabeligt kaldes.

"Frygten for at gøre skade afholder nogle forældre fra at bruge metoden. Men forældre kan være rolige, for al videnskab, indtil videre næsten 60 studier, har vist, at denne type metode virker og er sikker at bruge", siger Anna Price, der er forsker på Royal Children's Hospital i Melbourne i Australien.

Hun har ledet et endnu ikke offentliggjort forsøg, det første af sin art i verden, hvor man over lang tid har undersøgt en gruppe børn, der blev puttet efter "Godnat og sov godt"-metoden, med en kontrolgruppe, der blev puttet efter forældrenes forgodtbefindende.

Forsøget, kaldet Kids Sleep Study fulgte 328 småbørn med søvnproblemer og konkluderede, at der efter 5 år ikke var nogen forskel i børnenes mentale helbred, stressniveauer og i forholdet mellem barn og forældre.

"Godnat og sov godt"-metoden er opfundet af den amerikanske læge Richard Ferber for at løse det problem, at småbørn kan have meget svært ved at lære at falde i søvn uden at blive vugget, aet på ryggen, ammet eller på anden måde hjulpet til det af sine forældre. Når barnet er faldet i søvn, lister forældrene ud af værelset eller væk fra vuggen.

"Barnet ved ikke, at forældrene er gået ud, og opdager pludselig, at vugningen er slut, nusningen er ovre, og at det måske oven i købet befinder sig i et andet rum end der, hvor det faldt i søvn. Og så græder det", siger Ferber, der leder søvncenteret på Children's Hospital i Boston.

Men kritikerne kalder metoden, hvor et barn får lov til at græde uden at blive trøstet, for hjerteløs og potentielt skadelig.

Har du benyttet "Godnat og sov godt"-metoden med dit barn? Skriv en kommentar med dine erfaringer.

Kilde: Politiken

15-05-2012

Kommentarer

Sanneene  15-05-2012 kl. 15:54 Anmeld

Vi har benyttet metoden på den måde at han blev puttet og græd han fik han lov til det i ca 2 min hvorefter vi gik ind og trøstede ham. når han var faldet til ro blev han puttet igen og så 5 min, derefter 8 min og således lidt længere tid mellem hver gang vi gik derind. Vi fandt dog hurtigt ud af at det virkede bedst hvis det var far der kom ind 2 eller 3 gang for så blev der som regel ro :) Man er nød til at finde en metode man har det godt med, men mener heller ikke at det er en god løsning at mor skal putte sammen med barnet for at de vil falde i søvn, som vi var ude i før vi anvendte denne metode.

trinsling  15-05-2012 kl. 15:59 Anmeld

Nej, det må hun absolut ikke. Jeg tror ikke de græder uden grund og derfor trøster vi og har altid trøstet med det samme. Jeg tror det er derfor vi kun skal derind ca. 2 gange efter hun er puttet, og så falder hun selv til ro.

Mormilla  15-05-2012 kl. 16:21 Anmeld

Har ALDRIG ladet min dreng græde sig selv i søvn, og kommer heller aldrig til det..
Men har nu også er pragt eksempelplar af en dreng, der glad og tilfreds sov når han blev lagt og sov helt igennem da han var 4 måneder...

morhenriette3  15-05-2012 kl. 16:25 Anmeld

Nej de problemer har vi aldrig haft med nogle af de 4 børn vi har. Den lille Tobias her siger for det meste bare natnat og sover godt også sover han max ½ time efter. Men her går det også bedste hvis far går derned og siger godnat osv inden han sover. Så vi putte Tobias sammen. Så han ikke få alt for meget ind og døren uro for syntes også de skal lære man ikke kommer bare de græder 5 min så vi har pyha ikke de vilde problemer han er nu også snart 2½ år og nemmer indfør.Så vi går kun der ned 2-3 max gange også er det godnat og der normalt ikke nået efter 2 gange tro kun vi har prøve den 2 gang efter 2 gang derned men så var han syg den ene gang og 2 gange var han tørstig. Han har sove igellem siden han var ca 8 mdr have kolik fra han var 1 mdr til ca 8 mdr:).

sissel  15-05-2012 kl. 16:40 Anmeld

Ikke så længe de har været små :) Da min søn blev ældre (1,5-2) og man vidste det bare var hys , så fik han lov til at skrige, men min datter på 4 måneder får ikke lov til at skrige sig i søvn :) hun må brokke sig , men hvis hun græder , så går vi ind og trøster , men det plejer heller ikke at være et problem :)

jonas-mor  15-05-2012 kl. 16:50 Anmeld

vi har også gjort det at vores den ældste fik lov at græde et par minutter, så han lærte at mor og far ikke kommer rendende straks han brokkede sig/græd. men ingen af mine børn får lov at græde sig i søvn. det er nemt at høre forskel på brok/hys gråd og reel ked af det gråd ved begge mine børn på 3år og 8 måneeder

LMB79  15-05-2012 kl. 17:00 Anmeld

NEJ! Det har vi aldrig praktiseret. Man kan sagtens lære sine børn sunde sovevaner uden brug af den skrækkelige metode. Der er jo en grund til at børnene græder. Da mine var helt små, fik de lov at falde i søvn tæt på mor eller far. Ja, det var hårdt, men det er ligesom vilkårene for at have små børn, i min verden. Gradvist kan man bevæge sig længere væk fra sengen ved sovetid, når barnet viser sig klar til det. Det gælder jo, i bund og grund, om at læse deres behov. Mine 3 unger er 8, 4 og 10 mdr, med sunde sovevaner - og har ALDRIG grædt sig i søvn :)

june82  15-05-2012 kl. 19:27 Anmeld

Det er NO go herhjemme. Men vores fire dejlige børn (fra 05, 07, 09 og 11) har alle sovet igennem fra godt 3 mdr, så har ik haft det at sku døje med (-: vi får alle vores nattesøvn ❤skøøønt!!

Gaia36  15-05-2012 kl. 20:13 Anmeld

Babyer/små børn græder, fordi de har brug for at mærke tryghed, f.eks. i form af mor/fars arme der holder om dem eller noget andet (dyne etc) der hjælper til at afgrænse verden, når den bliver for stor. samtidig er det tit, de har brug for hjælp til at sove, især i starten, da de ikke er i besiddelse af samme mentale filter som voksne og større børn. Det første år eller mere er barnet jo en del af en anden (symbiosen) og ikke et "jeg". Så hvis den anden del ikke viser sig, når barnet udtrykker sit behov, vil barnet jo opleve ikke at føle sig 'komplet' og på det vil formentlig følge barnet resten af livet - det vil ikke (måske aldrig) opleve følelsen af "helhed".. Når barnet ikke kan mærke "verden" i form af mors el fars nærvær, kan det i værste fald senere hen vise sig i form af at utilpassede unge forsøger at "mærke verden" på knapt så heldige måder...Alt sammen groft sagt, men alt har jo en sammenhæng, mere end man skulle tro og ja, jeg laver selv et HAV af fejl og har bl.a. haft kontakt med diverse skolepsyk. for at prøve at rette op på bare noget af det! Men hvis jeg kan undgå det, så lader jeg ikke mine børn græde forgæves.

toudahl  16-05-2012 kl. 10:15 Anmeld

Nej ville aldrig lade min datter græde i søvn, men jeg flyver heller ikke der ind hvis det bare er et piv piv.. Vi har ikke rigtig haft problemet med at få hende til at sove om aftenen, det har mere været og få hende til at sove hele natten der har været problemet. Men har der været dage hvor hun virkelig har været ked af og blive lagt i seng, så er vi altid gået ind til hende med det sammen og trøstede hende og puttede hende forfra.


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Børn i sengen går ud over søvnen

Børn med søvnproblemer

Derfor sover dit barn dårligt

Mange gravide har mareridt

Go The Fuck To Sleep

Deprimerede mødre vækkes oftere om natten

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

søvnproblemer

godnat og sov godt

Læs meget mere om kost og ernæring, udvikling og babys ve og vel:

Baby

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2021

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook