
Flere danske kvinder får efter fødslen lavet moderkagen om til pulver, de kan spise.
"Det lyder jo klamt, og jeg har hørt, det også smager dårligt, men det skulle have en god effekt på, at man kommer sig hurtigere oven på fødslen", fortæller 34-årige Nadia Kristensen, der planlægger at arbejde under barslen, og derfor er særlig fokuseret på at komme sig hurtigt.
Hun kender flere, der tidligere har haft succes med at omdanne moderkagen til et pulver og spise pulveret som kapsler eller i smoothies.
Narayani Lohmann guider nybagte mødre i at pulverisere deres moderkage, og hun tager på besøg og hjælper kvinderne med at foretage pulveriseringen.
"Mødre vil gerne tilberede deres moderkage, fordi gamle traditioner viser, at det har god effekt på amning, og på hvor hurtigt man kommer sig ovenpå fødslen. Det er en gammel kinesisk medicinsk opskrift. Dengang brugte man også pulveret mod for eksempel depression og derfor ikke kun til nybagte mødre", fortæller Narayani Lohmann.
Hos Jordemoderforeningen forstår man ikke, at danske kvinder har fået smag for deres moderkager:
"Der er ikke forsket i det, så der er ingen beviser for, at det skulle have en gavnlig effekt at spise sin moderkage - hverken som pulver eller tilberedt på en anden måde. Men det skader ikke, at mødre gør det, hvis de har lyst", siger formand Lillian Bondo.
I USA findes der stærke fortalere for at spiser moderkagen, heriblandt gynækolog Dr. David Ghozland. Han fortæller, at moderkagen er rig på jern, næringsstoffer og hormoner, der booster godt humør.
Har du prøvet at spise moderkagen, eller kunne du finde på at gøre det? Skriv en kommentar herunder.
Kilde: MetroXpress
22-08-2013

|