Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Et vellykket planlagt kejsersnit Et vellykket planlagt kejsersnit

Anja fortæller minut for minut om, da sønnen Pelle kom til verden ved hjælp af planlagt kejsersnit.
 3642 

Skrevet af Anja

Der er så meget snak om kejsersnit. Jeg skulle i februar have planlagt kejsersnit af flere grunde. Blandt andet fordi min første dreng vejede 5.360 gram, og mit bækken var for lille til sådan en krabat.

Onsdag den 8/2-2006 var dagen, hvor Pelle skulle komme til verden ved planlagt kejsersnit. Vi havde fået at vide aftenen før, at jeg skulle på operationsgangen som nummer et.

Dagen forløb således:

5.30
Jeg bliver vækket (har dog ikke sovet meget) af natsygeplejersken, som tilbyder mig en sidste tår vand. Jeg takker pænt nej, da jeg har lidt kvalme, formentlig på grund af nervøsitet og spænding over at vide, at jeg snart ligger med Pelle i mine arme.

5.45
Natsygeplejersken beder mig gå i bad, så vi bagefter kan få gjort mig klar. Der skal nyt sengetøj på sengen, så det gør hun, mens jeg er i bad. Efter badet bliver jeg iført oprationsskjorte og et par trusser.

Der bliver lagt kateter, og der kommer en læge og lægger et drop i hånden på mig. Natsygeplejersken giver mig et stort knus og siger farvel og held og lykke. Jeg har jo ligget der i en måned, så vi kender jo efterhånden hinanden.

7.00
Dagholdet møder ind. Den jordemoderstuderende Carina kommer og fortæller, at hun har fået grønt lys til at deltage i kejsersnittet. Det glæder mig. Carina er en kanon pige, og hun skal nok blive en rigtig god jordemoder, når hun er færdiguddannet. Jeg ser det endda som noget trygt, at hun skal med.

7.30
Per ankommer og får skiftet tøj. Nu venter vi bare. Jeg bruger noget af ventetiden med at sende og modtage SMS'er med min "gamle" stuekammerat, som er blevet overført til Rigshospitalet. Jeg får også en masse dejlige SMS'er fra søde "svæklingepiger", som jeg har lært at kende gennem Netbabys terminsside, der ønsker mig held og lykke.

7.45
Lige pludselig går det stærkt. Sygeplejersken Nina kommer med saltvand og sætter droppet i gang. Der kommer også et par glas med syreneutraliserende drik, og så ankommer portøren for at køre mig af sted.

7.50
BANG! Min elevationsseng sidder fast i en ramme på væggen. Det betyder blandt andet, at dropposen går i stykker, og at sengen giver et hop. Alt er kaos, men Per og jeg kan ikke lade være med at grine som to overgearede børn fra første klasse.

Samtidig kommer der en besked til den forfjamskede portør om, at de ikke skal have mig ned alligevel lige nu, da der er sygdom på operationsgangen, og de skal lige have et overblik dernede.

8.00
Så er der ryddet op og sat en ny droppose på. Der kommer en ny portør og henter mig, og så går turen til operationsgangen. Jeg er stille og afslappet og ved ganske godt mod.

8.15
Så er vi her, og nu er det nu. Jeg bliver lagt over på lejet, kommer op og sidde, og så skal der lægges rygmarvsbedøvelse. Det er desværre ikke så nemt, som narkosedamen ellers havde lovet mig. Jeg har fortalt hende, at det ikke lykkedes sidst, men hun har lovet mig, at de er meget bedre på Glostrup til at bedøve.

9.00
Der er ingen vej udenom. Det kan ikke lade sig gøre at bedøve mig via ryggen, så jeg må desværre i fuld narkose. Jeg er ikke længere så kry, og tårerne begynder at løbe ned ad kinderne. Heller ikke denne gang kommer jeg til at høre/opleve mit barn komme ud af mig.

Jeg er rigtig ked af det, men de er alle meget søde til at trøste mig og rose mig for at have holdt ud så længe. De fortæller mig, at jeg er en sej tøs, og at de fleste gravide havde givet op for længst. Jeg ved godt, det var for at trøste mig, men jeg føler mig som en kæmpe fiasko.

09.21
Pelle bliver født, og jeg er væk for mine omgivelser. Per får lov til at gå med på fødegangen og veje og måle lillemanden. Han vejer 2 uger før termin 4.000 gram og er 53 cm. Han scorer 10-10-10 i sin Apgar - flot!

10.00
Så er jeg allerede ved at komme til mig selv. Jeg får Pelle nøgen op på mit bryst, og han begynder at sutte med det samme. Ihh, han er bare lille og dejlig. Jeg er overrasket over, hvor meget han ligner Viktor men også min far og hans side af familien.

11.00
Så er vi indlogeret på barselsgangen. Her blev vi frem til fredag eftermiddag. Det var en rigtig god oplevelse. Jeg følte hele tiden, at jeg var i hænderne på yderst kompetente folk. Jeg kan klart anbefale kejsersnit på Glostrup Sygehus.

17-06-2006

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Kejsersnit på moders ønske

Foranliggende moderkage (placenta prævia)

Bedre førstegangsfødsler medfører færre kejsersnit

Rekord i antallet af kejsersnit

Flere lukninger af fødesteder på vej

Mine 3 meget forskellige fødsler af mine 4 børn

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

planlagt kejsersnit

Glostrup

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

På BabyFree.dk kan du få en lang række gratis ting til dig og dit barn.

 BabyFree.dk

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2020

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Babyfree.dk | Facebook