Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Iluuna blev født som stjernekigger Iluuna blev født som stjernekigger

Iluuna blev født som stjernekigger. Allerede fra da hun havde hovedet ude, var hun fars pige, og hun har været det lige siden.
 4743 

Skrevet af Aviaja

Jeg er 26 år, og min mand er 29 år. I november 2003 blev vi forældre til en guldklump, en lille pige.

I sommeren 2000 fik jeg fjernet min spiral, og vi var stort set parate til at få et barn. Men der skulle gå 2½ år, før jeg blev gravid.

I januar 2003 sagde jeg til Angut, at når jeg fik min menstruation, ville jeg bestille tid ved lægen, så vi kunne blive undersøgt.

Hele februar måned gik, og jeg fik ikke min menstruation, men jeg skænkede det ikke den store tanke, da min menstruation altid har været uregelmæssig.

Dog havde jeg hele februar følt mig så træt, så mandag den 3. marts tog jeg en test. 2 streger! Jeg løb ind til Angut, som lå i sengen med en fibersprængning i ryggen, og med store øjne fortalte jeg ham, at jeg var gravid.

Ned på hospitalet og få det bekræftet - jeg var 7 uger og 2 dage henne, og terminen blev sat til den 18. oktober.

Stor var lykken, men jeg ville ikke fortælle det til nogen endnu, hvis nu det ikke skulle gå. I starten af april sprang bomben, og i maj var jeg til scanning. Ved scanningen blev terminen rykket til den 25. oktober, men da der skal være mere end 14 dages forskel, stod der stadig 18. oktober i min journal.

Den 18. oktober kom og gik. Den 29. oktober var jeg til jordemoder og fik en tid til scanning næste dag for at tjekke, om barnet havde det godt nok. På grund af travlhed blev jeg ikke scannet den 30. men fik kun kørt en strimmel. Alt så fint ud, så det blev besluttet, at jeg skulle komme mandag for at blive sat igang.

Jordemoderen ville lige undersøge mig. Jeg var 2 fingre åben. Hun lavede hindeløsning og sagde, at det kunne være, at der så ville ske noget.

Hele weekenden gik med at gå lange ture og andet, der kunne sætte fødslen igang, da jeg helst ikke ville igangsættes. Men intet skete. Søndag aften gik vi i seng med tasken pakket samt sommerfugle i maven.

Mandag morgen vågnede jeg kl. 5.00 og skulle sådan på toilettet og lave "nummer 2". Der skete ikke noget, men jeg havde sådan en svag murren i lænden. Efter 20 minutter gik det først op for mig, at det var begyndende veer. Ind og vække Angut og så spise og i bad.

Kl. 8.00 troppede vi op på sygehuset som aftalt ugen før med en kæmpe taske. Veerne var lidt værre nu men stadig uregelmæssige. Ind på en fødestue og blive undersøgt - 4 fingre åben.

Kl. 8.45 tog jordemoderen vandet, og derefter gik det stærkt. Veerne blev nu regelmæssige med 3 minutter imellem. Jeg fik en af de dersens kæmpe bleer på, og det syntes Angut var vildt morsomt, så han måtte lige have et billede.

I løbet af formiddagen arbejdede veerne rigtigt godt. Vi fik lov til at være alene meget af tiden, da vi klarede det til UG med slange. Nogen gange kom jordemoderen dog ind fra kontoret ved siden af og sagde: "Aviaja, dybe indåndinger", eller hun spurgte Angut, hvor lang tid, der var mellem veerne. Angut var en stor støtte for mig - han masserede min lænd, så han var øm i flere dage efter.

På et tidspunkt begyndte forskellige folk at rende gennem min fødestue og ind til den ved siden af. Der var en tvillingefødsel igang, og der var vist lidt problemer. Jeg ænsede ikke så meget, jeg arbejdede med veerne, men jeg kan huske at have hørt babygråd og har også bagefter fået at vide, at det var gået godt.

Ved 11-tiden kom min lillesøster. Hun skulle tage billeder under fødslen. Hun fik dog ikke taget nogen af selve fødslen, da det endte med, at hun holdt mit ene ben, mens Angut holdt det andet.

Ved 11.45-tiden fik jeg pressetrang, op på briksen og blive undersøgt - 9 fingre åben, så jeg måtte lige vente lidt. Kl. 12.00 var jeg 10 fingre åben, og så endelig måtte jeg presse.

Efter omkring 3 presseveer sagde jordemoren: "Aviaja, du presser forkert, du skal presse uden lyd". Så begyndte jeg at presse uden lyd, til jeg var blå i hovedet.

Omkring kl. 12.15 fik jeg lov til at mærke hovedet under en presseve, og jeg udbrød spontant "MIN" - kiggede hurtigt på Angut og rettede det til "VORES". Det syntes jordemoren var meget morsomt.

En presseve kom, og det begyndte at svie helt vildt meget forneden. Så sagde jordemoren: "Ved næste ve skal du gispe istedet for at presse". Jeg vidste det ikke, men hele hovedet var faktisk ude, og hun "kiggede" skråt op lige på sin far. Hun havde navlestrengen 2 gange rundt om halsen, men den var heldigvis ikke strammet til.

Jeg syntes, der gik en evighed, inden næste presseve kom, men den kom, og jeg gispede, og lige pludselig lå hun på min mave. Hun både sked og tissede på mig, men nu havde hun jo også holdt sig i 16 dage.

Moderkagen blev født kl. 12.41, og da jeg var revnet lidt, blev jeg syet. Efter et par timer på fødestuen kom vi op på barselsgangen, hvor vi lå til lørdag.

Iluuna blev født som stjernekigger kl. 12.26 mandag den 3. november 2003. Allerede fra da hun havde hovedet ude, var hun fars pige, og hun har været det lige siden.02-12-2004

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Esbens fødsel

Da Jonathan blev født

Fødslen af Benjamin

Fødslerne af min prinsesse og prins

Min vidunderlige tvillingefødsel

Vores lille mirakel Vita

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

stjernekigger

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

Marylou Studio er et innovativt studie, hvor kvalitet, nytænkning og god tid er i højsædet. Jeg er portrætfotograf og har specialiseret mig inden for baby-, børne- og familieportrætter.

 Marylou Studio

Gør barnedåben personlig ved at få skrevet barnet navn på farverige silkebånd eller servietter. Pynt bordet med det flottest fest pynt alt her hos Frk. Fest

 Frk. Fest

Her finder du et væld af personlige gaver til især dåb. Babybogen - Barnets første bog, dåbsglas, legetøj, bordflag og meget mere. Alt sammen personliggjort med barnets navn. Kig ind!

 Min Personlige Gave

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2020

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Babyfree.dk | Facebook